elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, assumeix la presidència del Consorci Pactem Nord per majoria absoluta

Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, assumeix la presidència del Consorci Pactem Nord per majoria absoluta
  • L'organisme coordina les polítiques de formació i promoció d'ocupació i suposa una xarxa de metodologies per a l'auge laboral a la comarca de l'Horta Nord

MÉS FOTOS
Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, assumeix la presidència del Consorci Pactem Nord per majoria absoluta - (foto 2)
Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, assumeix la presidència del Consorci Pactem Nord per majoria absoluta - (foto 3)
Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, assumeix la presidència del Consorci Pactem Nord per majoria absoluta - (foto 4)

El Consorci Pactem Nord s'ha constituït en el saló de plens de l'ajuntament d'Alboraia, després de les eleccions locals celebrades al maig, per a elegir a la presidència de l'entitat, a les vicepresidències i als membres que integren els òrgans estatutaris de l'entitat. Miguel Chavarría Díaz (PSOE), alcalde d'Alboraia, ha sigut elegit President de l'entitat.

Chavarría ha indicat que per a ell és un honor tornar a presidir una entitat que fa una gran faena. Igualment, ha posat de manifest que “es nota el treball que Pactem Nord fa als nostres pobles”. També va indicar que queda molta faena per fer en l'àmbit de l'ocupació i va agrair a tots els/as assistents el seu nomenament Per part seua, Julio Fernández Piqueras, president sortint, va voler agrair a els/les professionals del Consorci el treball que realitzen, indicant que ha sigut un plaer treballar aquests mesos per la comarca i que està molt satisfet amb el treball que Pactem Nord està fent.

Tots els càrrecs del Consell Rector han sigut triats per majoria absoluta dels/les assistents i, en aquesta nova etapa, a proposta de la Vicepresidència primera Elena Camarero (PP, de l'Aj. de Puçol), el Consell podrà reunir-se en qualsevol municipi consorciat. L'entitat ha nomenat també a Paco Serrano (Compromís, Aj. de Foios), que ocuparà la 2a Vicepresidència, a Julio Fernández Piqueras (PSOE, Aj. de Paterna), nomenat per a la 3a Vicepresidència i a la Vicepresidència sindical, que l'ostentarà en aquest període Pilar Tarragón Maicas d'UGT-PV, i a la Vicepresidència empresarial, que recau en Salvador Serrano Burguera, president de l'Associació d'Empresaris del Polígon del Mediterrani (AUPIM).

En aquest primer Consell Rector també s'han nomenat els càrrecs que integraran les diferents comissions de treball de l'entitat. Així mateix, s'ha repassat l'actualitat i s'ha convocat als/les presents als actes que l'entitat té previst realitzar en els pròxims dies. Entre ells, la constitució de l'Assemblea General del Pacte Territorial d'Ocupació, Pactem Nord, que serà presidida pel president del Consorci Pactem Nord. Als assistents a aquest Consell Rector de constitució se'ls ha fet lliurament de diferents informes, estudis i memòries d'actuacions amb l'objectiu de donar a conéixer amb major detall els diferents programes de treball de l'entitat.

Altres actes ja programats dels quals també s'ha adonat, són: la “IV Trobada d'associacions de comerç de l'Horta Nord” (Burjassot, 29 d'octubre), la “XV Trobada d'associacions de dones de l'Horta Nord” (Vinalesa, 11 de novembre) i la “VI Edició biennal dels distintius Pactem Nord a la Corresponsabilitat Territorial en matèria d'Ocupació” (El Puig de Santa Maria, 14 de desembre). Mentrestant està en preparació la celebració del “II Fòrum comarcal d'Ocupació”, a realitzar a Massamagrell amb el suport de Labora (Servei Valencià d'Ocupació i Formació)

Per a finalitzar, es va informar de la reunió que es va celebrar el 25 de setembre a Puçol de la Secretaria Tècnica del Consorci Pactem Nord amb els/les professionals de la comarca, per a realitzar el seguiment tècnic i desenvolupament dels projectes que es troben en execució en l'entitat en aquests moments.

Pujar