elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'orxata artesanal, present en el Gran Fondo València amb ‘Alboraia Turisme’

L'orxata artesanal, present en el Gran Fondo València amb ‘Alboraia Turisme’
  • El producte estrela d'Alboraia es promociona en un esdeveniment que ha reunit a més de 3.000 esportistes i que va passar el diumenge per la localitat

 

Alboraia ha participat en la prova ciclodeportiva per excel·lència en la Comunitat Valenciana, el Gran Fondo València by Santander, que ha omplit la ciutat del Túria de ciclisme i passió per l'esport. Més de 3.000 esportistes han participat en la XVIII edició d'aquesta competició, la qual cosa converteix l'esdeveniment en tot un aparador per a l'orxata artesanal, directa del Club de Producte ‘Alboraia – Artesans de l'Orxata’.

L'acte de presentació de la prova s'ha dut a terme dissabte passat, 29 d'abril, en la Marina de València, un emblemàtic lloc que va comptar amb la presència d'Alejandro Valverde i Javier Gómez Noya, llegendes de l'esport. L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría; la regidora de Turisme, Raquel Casares; i la regidora d'Esports, Zeudy Estal, també van ser presents, compartint escena amb el secretari d'Estat per a l'Esport i president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; i altres personalitats polítiques.

Durant la trobada, ‘Alboraia Turisme’ va disposar un estand en l'entrada de l'esdeveniment, rebent a totes les personalitats que van acudir durant el matí a la presentació i a totes les persones participants que van recollir el seu dorsal durant la vesprada. En tot moment, es va repartir orxata artesanal i fartons, en un espai original per a asseure's i gaudir de la beguda mentre es podia donar una ullada als principals atractius del municipi.

Una prova referent que va passar per La Patacona

El diumenge, 30 d'abril, s'ha realitzat la prova, que al seu pas va entrar per La Patacona. Com a resultat, el Bala ha completat els 190 km de la prova en primer lloc, mentre que Javier Gómez Noya ha superat el desafiament de 105 km, sent el primer ciclista a travessar la línia de meta de la seua distància.

Després de completar l'únic Gran Fondo europeu amb entrada i eixida a una gran ciutat, en La Marina de València els esperava la seua medalla gravada i una rica paella per a recuperar energies i celebrar el desafiament superat. A més, els participants han pogut intercanviar opinions amb els seus ídols, fer-se fotografies i comentar el viscut en una jornada molt especial per als amants de la bici. Amb el reconeixement als millors temps de cada distància s'ha tancat un cap de setmana de ciclisme i diversió a València.

Pujar