elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IES La Patacona s'internacionalitza

L'IES La Patacona s'internacionalitza

    L'Institut d'Educació Secundària La Patacona d'Alboraia ha entrat a formar part del programa europeu Erasmus+ amb l'objectiu de mostrar el seu compromís amb la qualitat educativa i millorar pedagògicament.

    Actualment, l'institut es troba en la modalitat KA-1 de Formació del Professorat a Europa per als cursos 2018/19 i 2019/20, que està enfocada a l'aprenentatge dels docents de dues maneres: amb job shadowings, és a dir, observació en altres centres europeus de tasques pedagògiques, i amb cursos de formació en l'estranger.

    El següent pas, en el qual es troba ara l'institut, és la petició de la modalitat KA-2. En aquesta fase, la internacionalització s'aplica als alumnes amb l'objectiu d'aconseguir una obertura a noves cultures amb comunicació periòdica i experiències d'intercanvi, viatges i estances fóra del país.

    El projecte concret de l'IES La Patacona es denomina T.A.L.E.N.T.S. (Teaching All Learners with Excellence and New Technologies towards Success) i consisteix en sis vies d'actuació: inclusió educativa, reducció de l'abandonament escolar, desenvolupament d'una dimensió europea, ús de noves tecnologies en l'aprenentatge, millora de competències en llengües estrangeres i optimització de la gestió i coordinació educativa.

    Dins d'aquest KA-1, el centre té aprovades 17 mobilitats (de job shadowing i cursos de formació) i dos intercanvis d'estudiants (mini-erasmus) que serviran per a engegar el KA-2.

    Accions dins del projecte

    -Julio de 2018. Una professora de tecnologia va anar a Oxford (Anglaterra) a fer un curs de millora de l'anglés.

    -Setembre de 2018. La professora de pedagogia terapèutica, el cap d'estudis i un professor de música van anar de job shadowing a Vantää i Järvenpää (Finlàndia), els objectius de la qual eren conéixer el sistema educatiu finlandés, la gestió dels centres, el treball amb alumnes amb necessitats educatives especials, i la utilització de noves tecnologies a les aules, així com l'obtenció de relacions per a un futur projecte KA-2.

    -Octubre de 2018. Una professora d'anglés va anar a Santa Mª de Freira (Portugal) a fer un curs sobre coordinació de projectes KA-1 i internacionalització de centres.

    -Agost-Setembre i Octubre-Novembre de 2018. Intercanvi de Batxillerat amb alumnes de Vantää (Finlàndia).

    -Desembre de 2018. La professora de pedagogia terapèutica, una professora de matemàtiques i una altra de valencià van fer un job shadowing sobre mediació escolar i atenció a la diversitat a Millau (França).

    Accions futures

    Març de 2019. El director i el secretari aniran de job shadowing a Finlàndia a estudiar la gestió de centres i de recursos humans.

    Abril i Maig de 2019. Intercanvi de 4t d'ESO amb alumnes de Nove Mesto (Eslovàquia).

    Pujar