29 de novembre de 2020 29/11/20

L'Escola d'Hostaleria ECOTUR d'Alboraia acull un concurs per a la preservació dels recursos marins

L'Escola d'Hostaleria ECOTUR d'Alboraia acull un concurs per a la preservació dels recursos marins - (foto 1)

  El concurs europeu Olivier Roellinger s'ha celebrat recentment en l'Escola d'Hostaleria ECOTUR d'Alboraia, en les instal·lacions de l'Hotel Olympia, amb l'objectiu de conscienciar a la pròxima generació de xefs sobre la preservació dels recursos marins. La iniciativa, que ha dut a terme la seua tercera edició a Europa, va ser fundada conjuntament per Ethic Ocean, Ferrandi-París, l'Escola d'Hostaleria de Dinard i l'associació Relaiset Châteaux.

  L'esdeveniment està dirigit als alumnes i aprenents menors de 25 anys matriculats en un centre formatiu d'hostaleria i a professionals menors de 35 anys de tota Europa, els qui han combinat el seu talent, creativitat i interés pel manteniment dels recursos pesquers. Les seues propostes van ser supervisades per un jurat conformat per pescadors, xefs professionals i crítics i van seleccionar a tres participants per a passar a la següent fase.

  D'aquesta manera, Andrés Rengel, del CSHM de València; Alexandrous Cristoforous, de Higher Hotel Institute Cyprus; i Liliana Ferreira, de l'Escola de Formaçao Turística i Hoteleira de Ponta Prima van ser els triats per a disputar la final el pròxim 8 de juny en la seu de la Unesco a París en la categoria d'alumnes del sud d'Europa.

  Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, va acudir al concurs en mostra de suport al medi ambient, amb el qual l'Ajuntament de la localitat està compromés a través de la labor de la regidoria de Raquel Casares. El primer edil va destacar la importància de la preservació dels recursos marins, especialment a través de propostes tan esteses com la gastronomia per a conscienciar i aconseguir a més persones.

  En la mateixa línia va parlar Vicente Sanjuán, director de l'escola ECOTUR: "És important que, amb aquest tipus d'acció, eduquem als joves xefs". I va afegir: "Protegir el nostre mar Mediterrani i els seus recursos marins és un deure tots".

  Al concurs Olivier Roellinger també va acudir Sequer lo Blanch.

   

   

  Pujar