5 d’agost de 2020 5/8/20

L'alcalde d'Alboraia detalla la labor de Serveis Socials durant la pandèmia en Ple Municipal i avança les principals mesures en matèria de platges i comerç local

L'alcalde d'Alboraia detalla la labor de Serveis Socials durant la pandèmia en Ple Municipal i avança les principals mesures en matèria de platges i comerç local - (foto 1)
  • A més s'ha aprovat per unanimitat mantindre el contracte actual d'escola infantil municipal de la Patacona un curs més

El consistori d'Alboraia ha celebrat una sessió ordinària de Ple en la qual s'han tractat algunes de les conseqüències de la pandèmia COVID-19. La sessió va començar amb un minut de silenci en record de les persones mortes per la crisi sanitària i en suport als seus familiars i sers estimats, a més es va fer un esment especial de condolences per la recent defunció de l'històric polític d'IU Julio Anguita, a petició del grup polític Ciudadanos.

L'alcalde, Miguel Chavarría, va detallar la labor realitzada per Serveis Socials durant l'Estat d'Alarma. En tot moment, ha destacat el primer edil, s'han realitzat atencions urgents presencials, a més de telemàtiques i telefòniques, agraint el lliurament del personal que en tot moment ha realitzat el seguiment de tots els serveis, també a través de l'atenció domiciliària.

Entre altres actuacions, els serveis específics d'infància, adolescència i la unitat de prevenció de conductes addictives han continuat en funcionament, així com l'assessorament jurídic i el programa Alboraia Inclou.

El servei a més va enviar un informe a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana per a sol·licitar agilitar les ajudes pendents d'avaluar tan necessàries durant aquests mesos.

Concretament el servei d'ajudes a domicili és el que major activitat presencial ha realitzat i ha sigut necessari reforçar el personal per a atendre 87 unitats familiars, 113 usuaris en total.

Fins ara s'han dut a terme durant l'Estat d'Alarma 199 tramitacions d'expedients d'ajudes econòmiques per un valor total de 47.715,35 euros. L'alcalde ha destacat el gran augment de peticions d'ajudes. En el que portem d'any s'han tramitat 267 expedients, més que en tot l'any 2019, en el qual es van tramitar tan sols 259.

Quant a la temporada de platges, l'alcalde va anunciar que la Delegació de Costas acaba d'aprovar el pla de platges presentat per a aquest estiu, que inclou les instal·lacions i serveis previstos per a iniciar la temporada. Es confirma que a partir de la fase 2 es permetrà instal·lar els quiosquets i les ombrel·les amb hamaques així com els serveis nàutics amb les degudes mesures de seguretat, distanciament i higiene.

L'alcalde va informar d'importants mesures de prevenció com el reforç dels mitjans de la Policia Local amb un dron que se suma al vehicle buggy de vigilància de platges.

A més, comptaran amb el suport de Protecció Civil i personal auxiliar, que controlaran l'aforament i l'accés a la platja, i informaran de les normes a complir per a garantir la seguretat i el gaudi de tots.

Finalment, l'Ajuntament extremarà la neteja de l'arena de la platja, dels serveis de lava peus, de les postes, els passejos marítims, etc.

La promoció del comerç i l'hostaleria local també és un dels objectius del consistori per a reactivar el teixit econòmic del municipi. L'alcalde va donar compte de la reunió de la Sectorial de Comerç per a donar forma a una gran campanya de promoció amb l'objectiu d'estimular el consum d'hostaleria, béns i serveis en establiments del municipi i ajudar, entre tots i totes, a conservar i promoure el teixit econòmic local.

La sessió ordinària també va contemplar el reconeixement que el poliesportiu municipal de la Patacona i l'escola infantil, que ofereix servei en la mateixa zona, no han pogut dur a terme el seu contracte de concessió de servei a causa de l'Estat d'Alarma. Totes dues apreciacions han sigut aprovades amb l'abstenció de Compromís la primera, i per unanimitat la segona, la qual cosa permetrà estudiar un possible reequilibri econòmic de tots dos contractes.

El Ple Municipal per unanimitat ha mantingut un curs més el contracte de l'escola infantil municipal de la Patacona, donada la inconveniència d'iniciar un nou concurs públic enguany amb les incerteses sobrevingudes per la COVID-19.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar