4 d’agost de 2020 4/8/20

L'Ajuntament d'Alboraia presenta les seues mesures de prevenció per a la temporada de platges

L'Ajuntament d'Alboraia presenta les seues mesures de prevenció per a la temporada de platges - (foto 1)
  • La Policia Local ha presentat el seu dron amb el qual pretén reforçar la vigilància i s'han implementat canvis en la costa per a prevenir aglomeracions

L'Ajuntament d'Alboraia ha presentat la temporada de platges del municipi, adaptada a les mesures de seguretat que requereix la situació provocada per la pandèmia COVID-19. Ho ha fet en un acte oficial al qual ha acudit l'alcalde, Miguel Chavarría, acompanyat per membres de la Corporació Municipal i l'intendent cap de la Policia Local, Francisco Uclés, així com membres de Protecció Civil.

Una de les principals novetats que el consistori ha posat en marxa enguany recau en Fènix_1, el nou dron que estarà en funcionament pròximament i amb el qual es pretén reforçar en diverses àrees l'actuació policial. La seua funció principal durant aquests mesos serà la de potenciar la vigilància de l'aforament de platges amb la finalitat de prevenir la propagació del coronavirus, si bé entre la feina de casa també s'inclouen ajudar en la cerca de persones, el control de pesca i venda ambulant i el suport als controls de trànsit, entre altres serveis.

Per a això, la Policia Local d'Alboraia ha rebut formació en cursos de pilot avançat i radiofonista. El cos de seguretat ciutadana també ha obtingut els permisos i autoritzacions d'AESA (l'Agència Estatal de Seguretat Aèria) i els plans de vol autoritzats per l'aeroport de València. Així mateix, s'ha sol·licitat a AESA la reserva de l'espai aeri del terme municipal d'Alboraia amb la finalitat d'evitar possibles accidents amb altres aeronaus.

Pel que respecta a la població, els operaris han realitzat una sèrie de modificacions perquè veïns, veïnes i turistes tinguen sempre unes indicacions clares. Per exemple, el sòl del passeig marítim indica ara la direcció per la qual s'ha de passejar i les dutxes s'han intercalat, és a dir, ara estan situades una a cada costat de les passarel·les de fustes per les quals s'accedeix fins a la riba.
També s'ha anunciat que ja s'han instal·lat 8 dels 9 quiosquets previstos: dos en Port Saplaya i la resta en La Patacona. Tots ells treballaran segons les indicacions de la fase 3 i les normes de la Nova Normalitat decretades pel Govern Central, garantint la suficient distància de seguretat i les mesures d'higiene.

D'altra banda, el Consistori reclama a Costes la urgent realització de l'espigó nord i la canalització de la séquia que amb cada temporal soscava el passeig i s'emporta l'arena de la platja. En aquests moments TRACSA està reparant els conductes de l'aigua dels llavapeus i d'ací a poc temps es podran situar les passarel·les, però Ajuntament i veïns veuen amb creixent preocupació la deterioració de la platja després de cada temporal.

Les TouristInfo, les oficines d'informació turística, obriran a partir d'aquest cap de setmana, també incorporant mesures de seguretat derivades del coronavirus com a codis QR que porten a tota la informació. Com és habitual, estarà operativa una en Port Saplaya i una altra en La Patacona.
Les mesures preses se sumen a la incorporació d'auxilars de platja que indicaran als usuaris i usuàries de les platges les indicacions i recomanacions de protecció i a les labors habituals del servei de salvament marítim.

Pujar