22 d’octubre de 2020 22/10/20

La labor de Protecció Civil en aquesta crisi: “Ganes alguna cosa per a tu també, sentir que estàs ajudant"

La labor de Protecció Civil en aquesta crisi: “Ganes alguna cosa per a tu també, sentir que estàs ajudant" - (foto 1)
  • El coronavirus ha demostrat que la solidaritat es multiplica en temps de crisi, com ens compta aquesta voluntària de Protecció Civil a Alboraia

Silvia Esteve Torrent és una jove voluntària de Protecció Civil a Alboraia, als seus 23 anys ja porta 5 al servei de totes les persones que puguen necessitar-lo, i oferint un suport molt necessari als serveis d'emergències: sanitaris, bombers, i cossos i forces de seguretat.

Protecció Civil és un servei públic essencial per a la ciutadania. Aquest grup de persones voluntàries ajuden als serveis d'emergències i es recolzen en ells en certes certes circumstàncies, i ha demostrat ser un pilar fonamental durant aquesta crisi sanitària mundial.

A Alboraia són més de trenta persones voluntàries, i les que estan prestant serveis actualment col·laboren amb tasques tan essencials com el repartiment d'aliments i material sanitari, entre moltes altres. “Estem coordinats en dos grups i ens van informant de cada servei o tasca per a eixir només la gent necessària”, explica Silvia sobre l'organització actual.

En el municipi estan en constant coordinació i col·laborant amb l'Ajuntament d'Alboraia, Serveis Socials i la Policia Local.

Han ajudat als agricultors en la desinfecció, en el repartiment de màscares en parades de metro i bus i a la població de risc, portant compres de medicaments i alimentació a persones majors, i també fent costat a l'ONG Tira Avant en el seu repartiment d'aliments, entre altres labors.

Per a aquestes tasques disposen de les proteccions i rutines necessàries: màscares, guants, pantalles protectores, gels i productes desinfectants, a més d'haver realitzat desinfecció amb ozó en la flota de vehicles municipal al complet. Silvia afirma que no és difícil per a ella “perquè estem fent un servei per a tots, però has de tindre certes mesures higièniques, una rutina.”

I és que aquesta voluntària sempre ha tingut vocació per ajudar, a més d'una família molt vinculada també al servei públic: “Quan era xicoteta veia a protecció civil, la policia, ambulàncies... i m'agradava i interessava molt”. Fins que un dia aquests serveis li van atendre i van ajudar a ella, i va decidir que quan poguera anava a ser voluntària, i ajudar a gent com en el seu moment van fer amb ella.

Aquest és l'objectiu que guia Protecció Civil: protegir a les persones, oferint una resposta adequada davant els diferents tipus d'emergències i catàstrofes.
Sobre la situació actual afirma que “La figura de Protecció Civil últimament s'està veient i reconeixent més, però encara hauria de cobrar major visibilitat.” Silvia assenyala que és important que la població tinga en compte que es pot comptar amb ells en qualsevol situació.

Reconeix que molta gent no entén aquesta vocació per ajudar a la gent, però recomana a les persones joves que siguen voluntàries: “Ganes alguna cosa per a tu també, sentir que estàs ajudant. En Protecció Civil aprens una cosa nova cada dia, i també a desembolicar-te en situacions d'emergència.”

Silvia està molt contenta amb la seua labor, i amb l'agrupació de Protecció Civil d'Alboraia, que és un exemple de bona actitud i cooperació. “Que et sentes a gust amb els teus companys i companyes, i que ells també, és fonamental”. Perquè com aquesta voluntària afirma, si tots i totes cooperem, tot eixirà bé.

Pujar