elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Junta Local de Seguretat a Alboraia per a continuar reduint els delictes

Junta Local de Seguretat a Alboraia per a continuar reduint els delictes
  • Les dades de l'últim quadrimestre reflecteixen un descens en les infraccions més greus i avancen un operatiu per a frenar els únics increments: ciberestafes i delictes menors

MÉS FOTOS
Junta Local de Seguretat a Alboraia per a continuar reduint els delictes - (foto 2)
Junta Local de Seguretat a Alboraia per a continuar reduint els delictes - (foto 3)
Junta Local de Seguretat a Alboraia per a continuar reduint els delictes - (foto 4)

Alboraia continua impulsant la seguretat ciutadana amb una nova Junta Local de Seguretat, que succeeix a les reunions periòdiques -l'última celebrada a l'abril- amb la Guàrdia Civil i la Policia Local. La reunió s'ha produït amb un doble objectiu: aprofundir en el descens de criminalitat greu (lesions, llibertat sexual, robatoris amb violència, robatoris amb força en domicilis i sostracció de vehicles), segons dades del Ministeri de l'Interior, i acordar noves mesures per a frenar els únics increments: la criminalitat convencional, especialment en les estafes informàtiques.

En aquesta ocasió, el subdelegat de Govern a la Comunitat Valenciana, José Rodríguez; la Cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència de Gènere, Carla Mercé, i l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, han presidit la trobada. A ell estaven convocats els regidors de Seguretat Ciutadana, Sebastián Torres, i d'Horta, Carlos Sánchez, la Policia Autonòmica, Guàrdia Civil, Policia Local.

De part del balanç positiu d'aquestes dades és responsable la Policia Local I és que durant el trimestre analitzat, han dut a terme més de 1.400 intervencions en matèria de seguretat en els tres nuclis urbans i l'horta (més de 100 només en aquesta última). Referent a això, Policia Local i Guàrdia Civil han acordat una major coordinació per a aprofundir en la tipologia de delictes, la seua prevenció i la seua actuació immediata.

Per a atallar l'augment de les infraccions digitals i delictes menors, els membres de la Junta Local de Seguretat han acordat una campanya informativa a tota la població, amb especial incidència en menors d'edat i persones majors. Es tracta de previndre problemes com les estafes electròniques, correus electrònics sospitosos, oferir dades personals, etc. També s'ha tractat el sistema VioGen contra la violència de gènere.

Protecció de l'horta i Vinival

L'alcalde ha insistit a les forces de seguretat presents a mantindre i potenciar els dispositius en l'horta, a pesar que la Guàrdia Civil atrapara als presumptes autors dels robatoris amb violència que han sacsejat diversos municipis de la província durant el mes d'abril. Chavarría ha felicitat els presents per posar fi als robatoris amb violència en les alqueries de l'horta. "Ara, treballarem a reduir els delictes menors de robatori a les cases de l'horta que estan buides, que són les infraccions que estem manejant ara mateix", un anunci de l'alcalde a la qual el tinent de la Guàrdia Civil recorda que aquestes primeres dades de l'any solen ser alcistes i durant la resta de l'any descendeixen.

Per a això, es mantindran els controls d'entrada i eixida per la Policia Local, la patrulla de l'horta, els torns habituals de vigilància de la resta d'agents (alguns d'incògnit) i els drons, tot això dia i nit. També s'ha acordat una labor informativa de prevenció: per exemple, no donar més informació de l'adequada: per exemple, afirmar que es viu tot sol en les alqueries de l'horta o pujar a xarxes socials quan s'està de vacances i, per tant, l'habitatge buit.

Quant a Vinival, davant l'esperat augment poblacional de l'estiu, s'estan aplicant mesures similars en col·laboració amb la Guàrdia Civil per a garantir la prevenció. Aquest cos considera que, en última instància, la solució ha de ser urbanística. Referent a això, els propietaris del polígon en desús ja han començat a realitzar labors de manteniment i mesures extraordinàries com el tapiat de portes obertes, tapat de forats i retirada d'enderrocs a petició de l'Ajuntament.

Pujar