elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Alboraia fa una sèrie de vídeos per a marcar les seues prioritats programàtiques i presentar alguns membres de la llista

Compromís per Alboraia fa una sèrie de vídeos per a marcar les seues prioritats programàtiques i presentar alguns membres de la llista
  • Conxa Villena, la candidata a l’alcaldia de Compromís per Alboraia, s’adreça a la ciutadania d’Alboraia en una sèrie de vídeos en què destaca algunes de les propostes de la coalició en les eleccions locals

Dins de la sèrie de vídeos que està penjant Compromís per Alboraia en xarxes i que també es poden compartir per whatsapp, un paper important és el de la candidata a l’alcaldia Conxa Villena. Villena en bicicleta i en el Barranc de Carraixet explica que aquest espai natural (que la Coalició vol dotar de la protecció adient) és “el nostre Doñana”. Enumera tres propostes per al Carraixet: que les llums tornen a funcionar (amb sensors per a què il·luminen a les persones que passen, però no a la fauna resident); arreglar l’últim tram (la connexió) perquè és una via de comunicación molt bona entre el nucli tradicional i Port Saplaya; i ubicar un observatori d’aus.

La candidata fa les propostes per al comerç local mentre compra i visita diferents comerços d’Alboraia. Defensa la continuïtat i ampliació dels bons comercials; la instal·lació d’un directori electrònic i la realització de campanyes promocionals.

En un tercer vídeo, gravat junt a un dels centres educatius públics d’Alboraia, parla de la proposta d’obrir els patis de les escoles més enllà de l'horari escolar per a poder fer esport no federat en un entorn segur.

Però no només la candidata s’adreça a la ciutadania en forma de vídeo. Altres membres de la candidatura es presenten com a persones del poble (lema #somcomtu), persones que representen diferents perfils per edat, per professió, per diferents parts del poble.

Albert és veí de Patacona, enginyer i professor, i es presenta perquè vol millorar els serveis que necessita la zona on viu en assumptes com policia de barri, neteja o l'ambulatori.

Puri és experta en Innovació. S'ha incorporat a la llista per a dur la innovació a l’ajuntament i fer que l’Ajuntament siga una administració més pròxima. També per a poder captar més recursos que aplicar en projectes d'innovació.

Cristòfor és professor universitari. Es presenta a les eleccions perquè vol que l'Ajuntament tinga molt més en compte les llauradores i els llauradors, ja que estem en un context actual de pèrdua de rendabilitat de les explotacions agràries i es tracta d'un sector clau.

Carles, farmacèutic, és membre de la llista de Compromís per Alboraia, a més de candidat número 3 per València a les Corts Valencianes. Es presenta per a millorar l'atenció sanitària al nostre poble, i especialment als centres de salut, que podrien i deurien tindre més recursos.

Rebeca, estudianta jove, es presenta perquè vol que la gent jove siga tinguda en compte.

Lluís, autònom, es presenta per a demanar un urbanisme racional, sostenible i participatiu.

Àngels, bibliotecària, defensa el comerç local perquè promocionar-lo és fer poble. El comerç local dóna qualitat, vida i seguretat.

Màbel, tècnica informática, és la número dos de la candidatura. Vol un municipi més feminista, on les dones no es preocupen per haver de tornar soles de nit a casa.

Carlos Sánchez, professor universitari, es presenta en la candidatura per a posar en marxa tota la potencialitat de l'energia fotovoltaica en les cobertes d'edificis municipals, impulsar comunitats energètiques locals i lluitar contra el canvi climàtic.

Adrià, infermer, vol que tots els nuclis d'Alboraia estiguen connectats amb un transport públic i un carril bici que també ens puguem connectar amb la resta de pobles de la comarca i València amb horaris ampliats.

Carmen Valero, tècnica d'administració, es presenta en la candidatura per a millorar l'educació d’Alboraia. Vol que acaben les obres del CEIP Cervantes, que l'ombrage del CEIP Patacona siga possible ja, i que el nou IES Patacona siga molt més àgil que unes altres infraestructures educatives.

Pujar