elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Alboraia fa repàs a les propostes amb més impacte de la legislatura 2019-2023

Compromís per Alboraia fa repàs a les propostes amb més impacte de la legislatura 2019-2023
  • La coalició realitza una campanya en xarxes amb les principals propostes de la legislatura

Compromís per Alboraia ha començat la difusió d’una campanya informativa on fa un repàs amb les propostes amb més impacte que s’han fet durant la legislatura 2019-2023. Entre les propostes que destaca la coalició estan les que fan referència a la bonificació de les fotovoltaiques; les ajudes al sector agrari; l’ampliació de l’horari de socorrisme; rebaixa de les taxes de l’escola d’estiu; els pressupostos participatius o l’adaptació de les ordenances municipals a les noves formes de mobilitat.

Conxa Villena, la candidata a l’alcaldia de Compromís per Alboraia, indica: “Per a nosaltres és molt important posar en valor el treball fet durant la legislatura 2019-2023. Les diferents forces polítiques podem prometre molt, però el veïnat ha de valorar allò que s’ha fet durant la legislatura, a més d’allò que plantegem per al futur. Nosaltres sempre plantegem solucions, alternatives i propostes per a facilitar-li la vida al veïnat”

Compromís va proposar la bonificació d’uns impostos municipals (ICIO i IBI) per aquelles persones que instal·laren fotovoltaiques. La coalició va presentar la seua proposta en forma de moció en el Ple de febrer de 2020 i a hores d’ara el veïnat es pot acollir a eixes bonificacions.

El grup municipal de Compromís va proposar, que de la mateixa forma que s’havia fet en el sector comercial, s’implementaren ajudes directes al sector agrari per ajudar-lo davant de la pujada de preus d’elements tan importants com els àdobs, l’electricitat, els combustibles, etc. Això va ser una de les seues propostes als pressupostos municipals de 2022. És un tema que està treballant a hores d’ara el Consell Agrari.

L’ordenança de preus de l’escola d’estiu es va modificar amb una baixada de les taxes i la inclusió de bonificacions per a persones amb més d’un fill@ matriculat-da. Compromís prèviament havia proposat la modificació de l’ordenança en una moció al Ple de juliol 2019.
La coalició ha reivindicat la realització de pressupostos participatius en els debats sobre pressupostos durant tota la legislatura.

En el ple de juliol de 2019, Compromís per Alboraia va plantejar arran de la preocupació del veïnat per com gestionar la convivència entre les diferents formes de mobilitat, sobretot per la irrumpció de nous mitjants (per exemple patinets) una moció per adequar les ordenances municipals. És un tema que els serveis tècnics estan treballant.
 

Pujar