elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Colomer entrega el distintiu que acredita a Alboraia la condició de 'Municipi Turístic de Rellevància'

Colomer entrega el distintiu que acredita a Alboraia la condició de 'Municipi Turístic de Rellevància'
  • La Comunitat Valenciana compta amb 30 destins amb el distintiu concorde al nou Estatut de Municipi Turístic del Consell

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha entregat a l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, el distintiu que acredita al destí la condició de Municipi Turístic de Rellevància de la Comunitat Valenciana, una de les tres categories que estableix aquest reconeixement.

El titular de Turisme ha valorat l'intens treball que ha fet Alboraia per a obtenir aquest reconeixement i ha explicat que la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat "canvia la mirada i la descripció del municipi turístic del segle XXI" i ha remarcat la importància de "tindre un pla estratègic i apostar per la intel·ligència turística".

Per part seua, l'alcalde d'Alboraia ha destacat que aquest reconeixement "es deu a l'esforç d'un municipi que ha treballat intensament per a fer possible que hui es declare Alboraia Municipi Turístic de Rellevància" i que els criteris "són exigents i complir-los només és possible amb l'esforç de tots".

La Comunitat Valenciana compta amb 30 destins amb el distintiu de Municipi Turístic, concorde al nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l'Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.

En concret, els municipis declarats amb la nova regulació de la província de Castelló són Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Sogorb, Castelló de la Plana i Vinaròs.

A la província de València, els municipis que compten amb aquesta distinció són la ciutat de València, Gandia, Cullera, Puçol, El Puig de Santa Maria, Oliva, Alboraia i Riba-roja de Túria.

A la província d'Alacant, compten amb el distintiu Benidorm, El Campello, Calp, Dénia, Finestrat, El Castell de Guadalest, Altea, Santa Pola, Guardamar del Segura, Elx, Torrevella, Alacant i Alcoi.

Pujar