1 de desembre de 2020 1/12/20

BIOagradables es prepara per a la jornada de neteja mundial del pròxim any

BIOagradables es prepara per a la jornada de neteja mundial del pròxim any - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  BIOagradables es prepara per a la jornada de neteja mundial del pròxim any - (foto 2)
  BIOagradables es prepara per a la jornada de neteja mundial del pròxim any - (foto 3)

  El col·lectiu de voluntariat activista compromés amb la neteja de platges, BIOagradables, va realitzar dissabte passat una neteja en la platja La Patacona d'Alboraia en col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat. Aquesta acció va servir de preparació per a la jornada 'World Cleanup Day' llançada per l'organització d'Estònia, LET'S DO IT WORLD en la qual participaran 150 països en la neteja del planeta el pròxim 15 de setembre de 2018.

  La solidaritat dels assistents reunits el dissabte, entre ells alumnes del grau de ciències de la mar de la Universitat Catòlica de València, va permetre que s'arreplegara un total de 4.142 burilles, 952 popotes, 9.745 trossos de plàstics, entre altres residus. Aquestes xifres posteriorment, es van registrar en la base de dades de l'organització mediambiental Conservation International.

  L'esdeveniment també va ser seguit per altres països com Pakistan, Sierra Leona, Mèxic, Nigèria o Argentina amb l'objectiu de promoure la neteja del planeta i animar a altres països, associacions i administracions a participar en el dia de neteja mundial del pròxim any.

  A més, els residus acumulats es van netejar i es van seleccionar per a poder realitzar amb ells escultures en el taller d'art i educació mediambiental 'Trash to Treasure' que tindrà lloc el dissabte 24 en el centre d'arts Playground Art Center. L'entrada del taller és de 5 euros i els fons recaptats es destinaran a la neteja de platges de BIOagrdables.

  Pujar