29 de novembre de 2020 29/11/20

Apareix una tortuga babau morta en Port Saplaya

Apareix una tortuga babau morta en Port Saplaya - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Apareix una tortuga babau morta en Port Saplaya - (foto 2)

  Una tortuga babau ha aparegut morta aquest diumenge en Port Saplaya. Tal com han informat des de la Policia Local d'Alboraia, el corrent ha arrossegat el seu cos fins a la costa.

  Les mateixes fonts apunten al fet que la tortuga aparentment no tenia lesions. S'ha donat avís a la Universitat de València perquè determine quines proves se li han de realitzar.

  Es tracta d'una espècie que pot arribar a mesurar 120 centímetres de llarg i pesar uns 160 quilos. Al llarg de la seua vida, aquesta tortuga pot posar fins a 60 nius en platges sorrenques, cadascun dels quals pot arribar a tenir fins a 100 ous que enterra a uns 40- 50 cm de profunditat.

  No obstant açò, en l'actualitat la posada d'ous en les platges d'arena es veu amenaçada per diversos factors d'origen antròpic com a recol·lecció dels seus ous o les captures accidentals durant la pesca. Com no és molt comú veure-les en les costes valencianes, es treballa perquè nien en les nostres platges ja que estan considerades en situació de dependència o vulnerable.

  En cas de localitzar una tortuga babau en la platja amb un comportament clar d'eixida o entrada al mar, s'ha de cridar al 112 i intentar que no siga molestada, especialment si la tortuga està en aqueix moment entrant en l'arena, ja que si sent que hi ha una situació de risc es detindrà, i podria tornar al mar sense haver realitzat la posada.

  Pujar