elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

675 aniversari de 'Miracle dels Peixets': Alboraia celebra en gran la seua festa única en el món

675 aniversari de 'Miracle dels Peixets': Alboraia celebra en gran la seua festa única en el món
  • El Consistori va exposar durant la trobada el projecte de reposició de la històrica font que, antany, hi havia al costat de l'ermita

MÉS FOTOS
675 aniversari de 'Miracle dels Peixets': Alboraia celebra en gran la seua festa única en el món - (foto 2)
675 aniversari de 'Miracle dels Peixets': Alboraia celebra en gran la seua festa única en el món - (foto 3)
675 aniversari de 'Miracle dels Peixets': Alboraia celebra en gran la seua festa única en el món - (foto 4)
675 aniversari de 'Miracle dels Peixets': Alboraia celebra en gran la seua festa única en el món - (foto 5)

Alboraia ha celebrat el 675 aniversari del 'Miracle dels Peixets' amb una espectacular jornada plena de tradició, música, gastronomia, oci familiar i amb la presència d'importants autoritats polítiques i eclesiàstiques. La festa, que aconsegueix una cridanera xifra, ha elevat la seua programació respecte a altres anys gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, l'Església Parroquial Asunción de La nostra Senyora i els clavaris de Peixets, un treball comú que es porta produint des de principis d'any.

De fet, la celebració ha comptat amb una important novetat que ha anunciat l'Ajuntament amb un expositor a manera informativa: està en marxa el projecte de reposició de la font dels Peixets, una històrica infraestructura que antany se situava al costat de l'Ermita dels Peixets i que pròximament tornarà a estar habilitada. Aquesta obra se suma a altres incorporacions en el patrimoni urbanístic i cultural del municipi, com l'escultura de la Ruta del Greal que es va inaugurar a l'abril i que representa l'escena de la llegenda.

Veïns i veïnes van poder gaudir d'una jornada amb activitats infantils a càrrec d'ACEPA, l'associació de comerciants i empresaris de municipi. Després de la tradicional missa en l'Ermita dels Peixets, es van fer les paelles i es va gaudir de música en directe.

Un dels grans atractius turístics locals

La celebració es va traslladar ja a la vesprada al nucli tradicional, moment en el qual alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría; la regidora de Cultura Festiva, Susana Cazorla, i membres de la Corporació Municipal tant d'Alboraia com d'Almàssera, presents per invitació de Chavarría, van rebre a l'Arquebisbe de València, Enrique Benavent. Després d'una processó en la van participar autoritats polítiques i eclesiàstiques, associacions, falles, la Junta Local de Germandats i Corporacions de Setmana Santa, clavaris i veïns i veïnes, la festa va culminar amb una missa en la Plaça de la Constitució a càrrec del màxim càrrec de l'Església.

'El Miracle dels Peixets' forma part dels atractius de 'Alboraia Turisme', la marca de la regidoria de Turisme de Raquel Casares que recull els grans tresors del municipi. L'alcalde, Miguel Chavarría, fa una valoració molt positiva de la celebració: "El nostre treball comú col·laborant amb diferents entitats i associacions ens ha permés pujar el nivell d'una festa que ens situa en el mapa d'una manera única, per la qual cosa agraïsc a totes les persones que han participat el seu esforç per traure sempre el millor costat d'Alboraia".

Pujar