24 de novembre de 2020 24/11/20

Alumnes de la Universitat d'Oxford realitzen el seu treball del master de regeneració arquitectònica en l'horta d'Alboraia

Alumnes de la Universitat d'Oxford realitzen el seu treball del master de regeneració arquitectònica en l'horta d'Alboraia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alumnes de la Universitat d'Oxford realitzen el seu treball del master de regeneració arquitectònica en l'horta d'Alboraia - (foto 2)
  Alumnes de la Universitat d'Oxford realitzen el seu treball del master de regeneració arquitectònica en l'horta d'Alboraia - (foto 3)

  27 alumnes del Master International Architectural Regeneration and Development d'Oxford Brookes University i dos professors han realitzat el treball d'aquest nivell superior d'estudi en l'horta d'Alboraia. L'Ajuntament de la localitat de l'Horta Nord ha col·laborat en tot moment per a poder oferir el meravellós paratge del municipi com a camp de treball del que prendre dades i dibuixar, fotografiar i visitar edificis emblemàtics.

  Durant la seua estada en la localitat, els estudiants s'han reunit amb Vicente Domènech i Ana Puertas, de la consellería de Medi Ambient, han visitat diversos llocs i edificis emblemàtics com l'agromuseu de Vera, l'estudi-taller d'Enric Mestre o el assecador de xufes de Juan Sancho, així com el Tribunal de les Aigües i a l'associació Planta i Cull, amb els qui han aprés a elaborar orxata.

  Els estudiants han quedat impactats amb l'important patrimoni vernacle, de barraques, alqueries i cases d'agricultors, han comprés el paper crucial de l'aigua en la configuració de l'horta i el seu organitzat sistema de gestió (séquies, brancs, etc.) i han estudiat la normativa que regula els usos de l'horta en pro de la seua conservació.

  Des de l'Ajuntament d'Alboraia se'ls ha ajudat a través de Silvia Requeni, arquitecta municipal; Sara Catalunya Soler, tècnic de medi ambient; i José Lliso Burriel, enginyer tècnic d'obres públiques. L'alcalde de la localitat, Miguel Chavarría, també ha estat present en diversos actes realitzats i se'ls ha donat el contacte de Vicente Gimeno, president de la cooperativa agrícola d'Alboraia, Antonio Gimeno, president de la DO Xufa de València; Francisco López Lull, vicepresident del Consell Agrari; i José Benlloch, propietari de l'orxateria Sequer lo Blanc.

  La iniciativa ha sigut possible gràcies a l'estreta relació institucional que mantenen Fernando Vegas López-Manzanares i Camilla Mileto, professors titulars de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de València (ETSA-UPV) amb Marcel Vellinga, professor d'Oxford Brookes University. Aquest workshop ha sigut coordinat amb Julia Wedel, arquitecta i professora en aquest últim centre educatiu i Yolanda Hernández Navarro, arquitecta amb estudi professional "ArquiQ" situat en l'horta d'Alboraia, veïna del municipi i professora de la ETSA-UPV. Amb ells, 4 alumnes i recentment titulats, amb alguns professors de la UPV, han col·laborat en la comunicació i gestió de les jornades.

   

  Pujar