17 de gener de 2020 17/1/20

Els alumnes de l'IES La Patacona denuncien la 'massificació' del centre

Els alumnes de l'IES La Patacona denuncien la 'massificació' del centre  - (foto 1)
  • Alumnes, pares i professors s'han manifestat este divendres a les portes de l'institut per a denunciar la falta d'espai en un centre que, segons denuncien, s'ha quedat xicotet per al nombre d'estudiants que té actualment

  • Seguiran amb les mobilitzacions i no descarten fer una classe a les portes de la Conselleria d'Educació per a continuar amb les protestes

MÉS FOTOS
Els alumnes de l'IES La Patacona denuncien la 'massificació' del centre  - (foto 2)

Han eixit al carrer per a denunciar la situació en què estan obligats a estudiar. 650 alumnes en un institut amb una capacitat per a 350, un sol bany per a tots, 8 aules prefabricades i un etcètera d'inconvenients que els alumnes de l'Institut d'Educació Secundària La Patacona han volgut posar de manifest este divendres. Una concentració a què han acudit alumnes, pares i professors així com representants de la corporació municipal d'Alboraya, entre ells el propi alcalde.

"En l'institut no cabem. No hi ha classes suficients i hem de donar-les en el corredor, en la biblioteca... Així no es pot, necessitem més espai i per això estem demanant una reforma", explica Carlos Romero, alumnes de 4t d'Educació Secundària. Una idea que també posa de manifest el seu company Jorge García: "Perdem molt de temps canviant de classes constantment i moltes d'elles són en aules prefabricades", lamenta.

Coincidint amb l'entrada a classe, els alumnes s'han manifestat a les portes d'este centre portant cartells en què es podia llegir 'En l'IES no cabem', 'Per una educació de qualitat', 'Volem una reforma integral'. Des del centre exigixen una actuació, tant per part de l'Ajuntament d'Alboraya com per part de la Conselleria d'Educació. "L'Ajuntament ha d'aportar un solar per a fer un institut en condicions perquè en 25 anys no ha fet res. A més, la Conselleria ha de reformar-ho i llevar els barracons", explica el president de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes d'este centre, Luis Orts.

Una solució "imaginativa"

Preguntat respecte d'això, l'alcalde d'Alboraya reconeix que la solució "no és fàcil" ja que el consistori no disposa del terreny dotacional amb les dimensions exigides per a construir un centre d'educació secundària. En declaracions a elperiodic.com, el socialista Miguel Chavarría explica que des de l'Ajuntament d'Alboraya estan fent les gestions amb la Conselleria "des de fa anys".

En este sentit, des del consistori defenen que han oferit alternatives a Educació: "Tenim alguns edificis que poden ser habilitats per a albergar aules però els tècnics no ho consideren adequat ja que els jóvens no poden eixir de l'institut", lamenta l'alcalde de la localitat. "Necessitem comprensió per part de la Conselleria perquè davant de situacions d'emergència fan falta solucions imaginatives", conclou Chavarría.

Fonts de la Conselleria d'Educació asseguren a elpeirodic.com que s'està treballant per a buscar una solució a la falta d'espai en este centre educatiu i de fet hi ha una reunió convocada amb l'alcalde d'Alboraya i membres de la comunitat educativa per a la setmana que ve, en la que es van a abordar propostes.

Classes en la porta de la Conselleria

Segons l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes d'este institut, el centre disposa de 8 aules prefabricades des de fa 19 anys i este curs s'ha duplicat la seua capacitat "sense que s'hagen realitzat millores per a atendre este creixement". "L'ocupació amb este aforament posen en risc la seguretat dels alumnes, no complint els espais cap normativa, ni educativa ni de seguretat", lamenten des de l'AMPA.

Donada la situació, els alumnes, pares i professors seguiran amb les manifestació. La pròxima està convocada per a divendres que ve però no descarten anar més enllà: "Si no obtenim resposta de la Conselleria estem pensant a fer una classe a les portes del seua seu" informa el president de l'AMPA.

ocultar
Els alumnes de l'IES La Patacona denuncien la 'massificació' del centre
Pujar