elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia rebrà 2 milions d'euros dels fons Next Generation pel seu Pla de Sostenibilitat Turística

Alboraia rebrà 2 milions d'euros dels fons Next Generation pel seu Pla de Sostenibilitat Turística
  • El Pla busca iniciar el gran Parc Públic de 'Els Peixets' millorant l'entorn i el cordó dunar, la millora de la connexió dels nuclis per vies de ciclovianants i la rehabilitació integral del Centre de Desenvolupament Turístic de 'El Xalet', entre altres

MÉS FOTOS
Alboraia rebrà 2 milions d'euros dels fons Next Generation pel seu Pla de Sostenibilitat Turística - (foto 2)

 

Alboraia serà beneficiària del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins 2023, l'instrument principal d'intervenció de l'Administració turística espanyola, a fi d'impulsar transformació de les destinacions turístiques espanyoles cap a la sostenibilitat. Es tracta d'un Pla finançat íntegrament amb els fons Next Generation EU del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que Alboraia rep gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística.

Aquest document s'ha estat elaborant durant mesos amb la finalitat de poder presentar el projecte a la convocatòria de subvencions europees. Projecta accions destinades a la millora de les connexions entre els diferents nuclis turístics, la regeneració d'una part important de la nostra riquesa natural com és el cordó dunar de la platja natural de 'Els Peixets' i començar a millorar i condicionar el Gran Parc Agrari Públic 'Els Peixets” i el seu entorn.

A més, contempla actuacions de millora de l'eficiència energètica en 'el Xalet' i la gestió intel·ligent de diversos recursos turístics, sempre amb l'objectiu d'impulsar un desenvolupament del turisme a Alboraia d'acord amb els objectius de Transformació i Resiliència que pretén millorar el model turístic municipal reforçant la seua sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial.

4 eixos, pilars del Pla d'Alboraia

El Pla d'Alboraia es vertebra entorn de 4 eixos: Transició verda i sostenible, Millora de l'eficiència energètica, Transició digital i Competitivitat. Les actuacions en matèria de transició verda i sostenible consistiran, d'una banda, en la rehabilitació paisatgística del paratge dunar de 'Els Peixets' i d'altra banda en la restauració paisatgística i creació d'una zona d'esplai a l'entorn d'aquest.

A més, es preveu la millora i connexió de carrils de ciclovianants per a travessar l'horta i arribar a les platges, a més de la posada en valor dels passejos marítims de La Patacona i Port Saplaya.

Amb tot això, s'actuarà per a aconseguir una transició digital amb l'anàlisi dels fluxos turístics, una plataforma intel·ligent de gestió turística que reculla les dades generades per a la seua interpretació i presa de decisions, així com una senyalització turística homogènia i intel·ligent capaç de digitalitzar i millorar els sistemes d'informació turística del destí.

En un altre ordre de coses, es preveu la rehabilitació integral de 'El Xalet', amb especial atenció a l'eficiència energètica, com a Centre de Desenvolupament Turístic i oficina d'Informació Turística d'Alboraia.

Pujar