6 de juliol de 2020 6/7/20

Alboraia premia als seus representants de les Falles 2020 i indulta als ninots en la Gala Fallera

Alboraia premia als seus representants de les Falles 2020 i indulta als ninots en la Gala Fallera - (foto 1)
  • El tradicional esdeveniment va celebrar l'aniversari d'algunes de les comissions del municipi, va repartir els bunyols d'or com a homenatge i va revelar els ninots indultats d'enguany

Les huit comissions que conformen la tradició de les festes josefines a Alboraia van celebrar dissabte passat, 22 de febrer, en els Salons Olympia una de les trobades clau de les Falles del municipi. Sota l'organització de l'Ajuntament d'Alboraia i la Junta Local Fallera en col·laboració amb la Falla Calvet, la Gala Fallera va homenatjar a aquells i aquelles que representen a la localitat en aquestes dates i va anunciar els ninots indultats d'enguany.

En aquesta ocasió, la Falla Miracle, Nou i Cabanyal va aconseguir salvar de la Cremà a la seua figura infantil proposta, mentre que la Falla del Poble la que es va alçar amb la victòria en la categoria gran. Susana Cazorla, presidenta executiva de la Junta Local Fallera i Regidora de Festes, va donar l'enhorabona a les i els guanyadors.

Durant l'esdeveniment, es van repartir diversos bunyols, la màxima recompensa que atorga la Junta Local Fallera als fallers i falleres del municipi per la seua trajectòria i pel treball realitzat. En aquesta línia, el president de la Falla Calvet, Miguel Aragó Ferrer, va entregar el bunyol d'or amb brillants i fulles de llorer a María del Carmen Gil Lliso i José García Rovira. Per part seua, la Fallera Major de la Falla Miracle, Nou i Cabanyal, Susana Panach Beltrán, i el President, Daniel Domínguez Vázquez, van fer el propi amb Pilar Sanchis Tarazona.

A més, com a novetat, es van entregar insígnies col·lectives i pergamins com a reconeixement pels anys d'exercici en el món faller, per aquest motiu la Falla Miracle, Nou i Cabanyal rebera el bunyol d'argent pel seu desé aniversari de la comissió major, recollit per Susana Panach Beltrán i Daniel Domínguez Vázquez, Fallera Major i President d'enguany, respectivament. La Falla Calvet va obtindre un d'or amb fulles de llorer gràcies al 30 aniversari de les seues comissions infantils i grans, per al que van pujar a l'escenari Sofía Pérez Clara, Fallera Major Infantil; Esteban Benito Martínez, President Infantil; i Miguel Aragó Ferrer, President.

La Junta Local Fallera també va voler recordar i agrair la labor d'aquelles persones que han dedicat el seu temps a l'organització i que ja no estan com a coordinadors, a saber, Alejandra Soria Estrems, de la Falla El Palmaret; José Martínez Moreno, de la Falla Calvet; María-Elis Brandao, de la Falla Port Saplaya; i Raúl Gavilán Javier, de la Falla Platja Patacona – Camí de Vera.

Després que les Falleres Majors de l'any 2019 d'aquesta última comissió, Leire Moreno Sánchez i Inmaculada Serrano Escamilla, infantil i adulta respectivament, imposaren el corbatí com a record a l'estendard de la Junta Local Fallera, es va procedir a escoltar l'Himne Regional, realitzar un ball i un brindis i el posterior sopar.

Pujar