29 de març de 2020 29/3/20

Alboraia posa en marxa la seua Setmana Santa més turística

Alboraia posa en marxa la seua Setmana Santa més turística - (foto 1)
  • La celebració de turisme i cultura arranca després de ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial

MÉS FOTOS
Alboraia posa en marxa la seua Setmana Santa més turística - (foto 2)

La Setmana Santa d'Alboraia, organitzada per l'Ajuntament i la Junta Local de Hermandades y Corporaciones de Semana Santa, es prepara un any més per a recórrer a través de les 10 germanors del municipi els carrers de la localitat. Enguany, aquesta celebració, declarada recentment Festa d'Interés Turístic Provincial, es duu a terme fins al 31 de març, període en el qual es realitzaran múltiples processons i trasllats.

Aquest Diumenge de Rams la Solemne Processó de Ramos va desfilar des del col·legi públic Cervantes amb la presència de les autoritats locals, les germanors i veïnes i veïns de la localitat.

La solemne processó de Jesús Pres tindrà lloc en Dijous Sant, el 29 de març a les 21.00 hores. Les autoritats locals, eclesiàstiques, civils i la directiva de la Junta Local de Germanors i Corporacions de Setmana Santa d'Alboraia també formaran part en aquest recorregut, en el qual també estarà present la Societat Musical d'Alboraia.

Ja en Divendres Sant, les veïnes i els veïns del municipi i els turistes podran assistir al Piadós Via Crucis, a les 09.00 hores. A la vesprada, el Temple Parroquial acollirà a les 18.00 hores els oficis propis del dia: la commemoració de la passió i mort del Senyor. A les 20.30 hores, es durà a terme el Solemne Sant Enterrament.

Finalment, el Dissabte de Gloria, 31 de març, es realitzarà en l'Església Parroquial Assumpció de la nostra Senyora la Solemne Vigília Pasqual i la Missa de Resurrecció a partir de les 22.30 hores. Al seu terme, se celebrarà la tradicional Trobada Gloriosa, un dels atractius turístics de la Setmana Santa d'Alboraia.

Des de l'Ajuntament de la localitat, l'alcalde Miguel Chavarría convida a qualsevol veïna, veí i turista a acostar-se a les processons i actes de Setmana Santa i gaudir, a més, d'altres atractius turístics del municipi: passejos amb bicicleta amb Xufabike, el sistema de lloguer públic d'aquests vehicles; l'orxata i els fartons, la platja o la colorida horta, entre altres.

Pujar