25 de setembre de 2020 25/9/20

Alboraia pionera a l'Horta Nord a implantar el servei de bicicleta pública 'Xufabike'

Alboraia pionera a l'Horta Nord a implantar el servei de bicicleta pública 'Xufabike' - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Alboraia es converteix en el primer municipi de l'Horta Nord en implantar el seu servei de lloguer de bicicleta pública 'Xufabike' que permetrà connectar el municipi amb la ciutat de València a través de diferents estacions d'intercanvi que segueixen models similars com Valenbisi.

  'Xufabike' naix del projecte conjunt que ha elaborat l'Ajuntament d'Alboraia i l'empresa Movus a través del sistema metropolità de bicicleta pública Mibisi. Socarrat Studio s'ha encarregat de la imatge corporativa mostrada avui en l'acte de presentació al costat de l'espot realitzat pel departament de premsa de l'Ajuntament.

  L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, ha destacat la nova aposta de l'Ajuntament després de sis anys treballant en açò. D'aquesta manera, tal com ha comentat, "Alboraia segueix promovent la mobilitat sostenible més saludable i neta i manté el seu compromís amb el medi ambient".

  El servei ja està en marxa i compta amb diferents estacions intermodales tant en el municipi d'Alboraia, inclòs el nucli de la Patacona, com en diferents punts de la ciutat de València. No obstant això, Chavarría ha anunciat que el pròxim mes de novembre s'implantaran noves estacions en Port Saplaya, avinguda Alfauir i l'avinguda Catalunya.

  Per la seua banda, Juan Bueno director comercial i de desenvolupament de negoci de Movus, ha assegurat que 'Xufabike' és "solament el principi", ja que que en els pròxims anys espera ampliar el mateix servei a altres municipis de la comarca com Meliana. El seu alcalde Josep Riera Vicent, interessat en aquest model de bicicleta pública, també ha volgut assistir a l'acte de presentació.

  La imatge corporativa de 'Xufabike' té com a protagonista a Xúfelix en honor al popular corredor alborayense Luis Félix Martínez. "Xufelix representa l'esport, la salut i la seua imatge és amable. A més, en la tipografia li hem volgut donar protagonisme a l'or blanc d'Alboraia, l'orxata", ha explicat el director d'art de Socarrat Studio, Vicent Sanfeliu.

  Pujar