elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia millora la cartografia per a la prevenció d'incendis forestals i avança en la protecció a les víctimes de violència de gènere

Alboraia millora la cartografia per a la prevenció d'incendis forestals i avança en la protecció a les víctimes de violència de gènere
  • A més de donar llum verda al I Pla Municipal d'Infància i Adolescència, el Ple acorda iniciar els tràmits d'agermanament amb Gaza

Alboraia ha situat les zones de possible perillositat d'incendi amb la finalitat d'establir els protocols adequats parell actuar en prevenció d'incendis en àrees obertes o amb arbratge. Es tracta d'una millora i ajust del reglament tècnic de la Generalitat Valenciana que inclou, prèvia revisió dels tècnics municipals, el cámping de La Patacona i la massa forestal de Peixets i que afecta la crema de la palla de la xufa.

Així ho ha aprovat per unanimitat el Ple Municipal durant la seua sessió ordinària de maig. També el Ple ha donat llum verda al I Pla Municipal d'Infància i Adolescència. Aquest document guia, que es desenvoluparà durant 4 anys, contempla una sèrie d'accions per a millorar els serveis municipals dirigits a menors d'edat, impactant en el 20% de la població i situant a Alboraia com a municipi amic de la infància.

Alboraia també compta ara amb un nou reglament institucional per a l'atenció a la violència de gènere, que millora de forma especialitzada la intervenció, prevenció, seguiment i protecció de les víctimes i els seus fills i filles. Amb els vots a favor de tots els grups polítics, excepte l'abstenció de Vox, substitueix a la normativa de 2019 ampliant la formació de la comissió: tècnics d'igualtat, serveis socials i Policia Local, personal del centre de salut, Guàrdia Civil de Tavernes Blanques i Sagunt, el Centre Dona 24 hores i l'oficina d'atenció a víctimes de Montcada. El reglament proposa accions com una atenció centrada en la víctima i no sols en la persecució del delicte, desenvolupar protocols d'actuació, facilitar canals de comunicació, etc.

Per unanimitat, es va donar suport a la modificació d'estatuts del Consorci Provincial de Bombers pel qual es ratifica l'acord per a pobles xicotets que agilitza tràmits burocràtics: la Diputació assumirà directament el pagament del servei en els municipis de menys de 20.000 habitants en lloc de l'antic sistema pel qual aquests Consistoris realitzaven el pagament i després l'entitat provincial li ho retornava. No comporta cap despesa extra a les localitats amb major nombre de veïns i veïnes, com és el cas d'Alboraia.

Finalment, a través d'una moció presentada per Esquerra Unida – Unides Podem, Alboraia es va comprometre a iniciar quan siga possible, els tràmits d'agermanament amb Gaza amb els vots a favor d'IU- Unides Podem, Compromís, PSOE i Alboraia Actua, l'abstenció del PP i el rebuig de Vox.

Pujar