29 de novembre de 2020 29/11/20

Alboraia incrementa el reciclat d'envasos de vidre un 22% respecte a l'estiu passat

Alboraia incrementa el reciclat d'envasos de vidre un 22% respecte a l'estiu passat - (foto 1)

  Alboraia ha rebut el guardó 'Iglú Verde' per haver superat la xifra de reciclat de vidre en un 22% respecte a l'any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. L'alcalde d'Alboraia, ha sigut l'encarregat d'arreplegar el premi, lliurat per Manuel Sala, tècnic de zona d'Ecovidrio.

  L'Ajuntament d'Alboraia i la campanya 'Toma nota, recicla vidrio' d'Ecovidrio han aconseguit reciclar 158 tones de vidre durant l'estiu, un 22% més que en el mateix període de l'any anterior. En aquesta edició, un total de 58 establiments hostalers d'Alboraia han col·laborat amb l'entitat, una dada important donada el sector hostaler genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual s'arreplega el 30% del total del vidre reciclat durant l'any.

  A més, amb l'objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, l'entitat ha instal·lat contenidors adaptats a l'hostaleria, ha lliurat 27 poals especials als professionals hostalers i ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per a gestionar adequadament l'augment de l'activitat en hostaleria.

  Dades de reciclat de vidre a Alboraia

  Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans d'Alboraia van reciclar un total de 346.010 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 14,4 kg.

  Respecte a la quantitat de contenidors, Alboraia se situa amb una mitjana 304 habitants per contenidor, explicant en l'actualitat amb un total de 79 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

  Pujar