elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia imparteix tallers d'habilitats socials com a part de la seua protecció a la salut mental

Alboraia imparteix tallers d'habilitats socials com a part de la seua protecció a la salut mental
  • La iniciativa se suma a les xarrades de salut per a educar a la ciutadania o als avanços de Xarxa Salut en aquesta matèria, impulsada després de la pandèmia

 

L'Ajuntament d'Alboraia està duent a terme tallers d'habilitats socials sota el lema "sumar en habilitats socials, créixer en desenvolupament personal". Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca dins de la línia de treball que realitza les regidories de Serveis Socials i Salut de Susana Cazorla en matèria de salut mental.

A través de la branca d'atenció primària bàsica d'aquest departament, un equip de persones està sent formada a través de psicòlegs i psicòlogues municipals en el centre El Portalet els dimarts i els dijous de novembre. El projecte s'ha posat en marxa després de les conseqüències socials que va ocasionar la pandèmia en el context social.

"Les habilitats socials són un factor protector de salut mental i la seua pràctica contribueix a un major benestar personal, per la qual cosa no parem de treballar per a potenciar i cuidar de totes les persones, especialment de les més vulnerables", explica Susana Cazorla. I és que aquestes característiques incideixen de manera positiva en el desenvolupament de fortaleses psíquiques, en la comunicació eficaç i en les relacions amb els altres i amb un mateix. Les seues mancances, explica el personal tècnic del projecte, poden provocar aïllament, rebuig i, en definitiva, nivells inferiors de qualitat de vida.

Els tallers d'habilitats socials se sumen a les iniciatives que està duent a terme actualment l'Ajuntament d'Alboraia en matèria de salut mental, a través de xarrades informatives per a educar a veïns i veïnes en salut o mitjançant els avanços realitzats en Xarxa Salut.

Pujar