elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia forma en salut a veïns amb tallers temàtics sobre medicina general i pediatria

Alboraia forma en salut a veïns amb tallers temàtics sobre medicina general i pediatria
  • La iniciativa, coordinada per l'Ajuntament i el Centre de Salut, respon a les inquietuds de la ciutadania després del procés participatiu que va decidir les temàtiques

L'Ajuntament d'Alboraia i el Centre de Salut de la localitat ja han posat en marxa la sèrie de tallers i activitats que conformen el projecte 'Alboraia per la Salut' amb el qual l'administració pública pretén formar a veïns i veïnes en matèria de salut. La iniciativa, gestionada per la regidoria de Salut de Susana Cazorla, respon així a les inquietuds expressades per veïns i veïnes de la localitat després del procés participatiu que es va dur a terme durant agost i setembre per a decidir les temàtiques que s'impartirien.

Aquests tallers es realitzen cada primer i tercer dijous de cada mes, a les 18.00 i a les 19.00 hores respectivament i són d'assistència lliure i gratuïta. El primer, forma en matèria de pediatria i el segon, sobre temes relatius a medicina familiar i general. Susana Cazorla destaca la importància d'aquestes iniciatives: "L'objectiu de l'Ajuntament és comptar amb uns veïns i veïnes el més formats possibles en matèria de salut, la qual cosa es tradueix en una major qualitat de vida".

La primera taula redona ha comptat amb Carmina Martínez, cap de Zona Bàsica de Salut, i Amalia Baeza, infermera del Centre de Salut, com a ponents. En la trobada, van explicar l'evolució recent, la situació actual i els escenaris de futur en què es mou l'atenció primària a Alboraia. A més, les persones assistents van poder conéixer els efectius i recursos amb els quals compta el sistema de salut municipal, els valors que l'inspiren i els principis d'acció que els guien.

A més, va haver-hi un espai de preguntes en el qual les persones assistents van poder expressar diferents preguntes i opinions relacionades amb la matèria que es va impartir. Aquesta estructura permet l'objectiu de proporcionar una informació de qualitat, d'una manera comprensible, pròxima i responsiva amb les demandes de la ciutadania.

Per davant queden 'Mites i errors en la nutrició infantil', a les 18.00 hores el 3 de novembre; 'Salut mental al llarg del cicle vital', a les 19.00 hores el 17 de novembre; 'Criança positiva i inclinació en la infància', a les 18.00 hores l'1 de desembre; i 'Hàbits i estils de vida saludables', a les 19.00 hores el 15 de desembre. Cal destacar que els tallers compten amb servei de ludoteca per a afavorir la conciliació familiar.

Pujar