elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia escolta els seus joves per a desenvolupar polítiques i accions que milloren el municipi

Alboraia escolta els seus joves per a desenvolupar polítiques i accions que milloren el municipi
  • L'alcalde i els regidors de l'Equip de Govern han treballat conjuntament en el primer Fòrum Jove, a manera de culminació d'un procés participatiu d'enquestes

L'Ajuntament d'Alboraia ha celebrat el seu primer Fòrum Jove, un espai de participació i diàleg entre 28 joves de diferents edats i l'alcalde i regidors que conformen l'Equip de Govern del Consistori. Es tracta de la culminació presencial del procés participatiu que s'ha estat duent a terme durant els últims mesos a través de més de 635 enquestes que s'han fet en els tres instituts d'Alboraia: IES La Patacona, Santa María Marianistas i Don José Lluch, enquestes que preguntaven per interessos, problemes i solucions possibles.

L'objectiu de la iniciativa que ha posat en marxa la regidoria de Joventut de Zeudy Estal és el d'escoltar i treballar sobre les diferents propostes que les persones joves tenen sobre com millorar Alboraia a través de la cultura, l'oci, el temps lliure, els estudis o el treball, entre altres qüestions. Per a això, explica Estal, "hem buscat un contacte directe i personal amb els joves, per la qual cosa l'alcalde i els regidors hem treballat colze a colze amb ells i elles per a establir línies d'actuació que posarem en marxa d'ara en avant".

Entre les propostes intercanviades durant el primer Fòrum Jove, han eixit la creació d'espais d'oci i esportius per a aquest segment de la població, major il·luminació en algunes zones, l'increment de la quantitat de papereres i fonts, atenció psicològica a estudiants i la millora d'accessos a La Patacona i Port Saplaya.

"Durant els últims anys, hem dut a terme moltíssims avanços enormes per a millorar la qualitat de vida dels nostres joves", recorda Zeudy Estal. Per exemple, "inaugurem l'Espai Jove i, temps després, ens mudarem a un altre espai molt més gran i amb més recursos, o creem un túnel del terror amb sopar i discomòbil durant Halloween per a oferir un pla d'oci segur i, fins i tot, hem posat en marxa el primer consultori amb un coach professional que tracta temes com l'ansietat, l'estrés o l'assetjament escolar a través d'Instagram".

Pujar