elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia i la ciutat ucraïnesa d'Irpín signen l'acord d'amistat previ a l'agermanament

Alboraia i la ciutat ucraïnesa d'Irpín signen l'acord d'amistat previ a l'agermanament
  • Les dues localitats oficialitzen una cooperació contínua que ve de molts anys arrere a través de la fundació Juntos por la Vida

 

Alboraia i Irpín han fet un nou pas en el seu procés d'agermanament amb la signatura de l'acord d'amistat entre totes dues localitats en un acte presencial amb els seus alcaldes (Miguel Chavarría i Oleksandr Markushyn respectivament) i el cònsol honorari de l'Ambaixada Ucraïnesa, Pablo Gil, a més del vicepresident de la Fundació Juntos por la Vida, Jesús Rodríguez. El document ha sigut signat en les instal·lacions de l'Ajuntament, amb presència de la comunitat ucraïnesa, una de les majors poblacions d'Alboraia en l'actualitat.

A través de l'acord d'amistat, totes dues institucions es comprometen a contribuir, reforçar i desenvolupar intercanvis amistosos i de cooperació que contribuïsquen a la reconstrucció d'Ucraïna i a l'establiment de relacions fortes, duradores i fructíferes en pau i harmonia dins de la comunitat europea comuna.

L'inici del procés d'agermanament naix abans de la pandèmia COVID-19 i ha sigut reforçat després de les conseqüències de la invasió russa. Des de llavors, Alboraia i la Fundació Junts per la Vida han interpretat un paper fonamental en la reconstrucció d'Irpin i en l'acolliment de famílies refugiades amb l'enviament de generadors energètics per als centres de salut i biblioteques i de material sanitari a través de la iniciativa 'Alboraia Solidària' al costat d'associacions i clubs locals, a més de propostes esportives durant l'estiu per a xiquets i xiquetes ucraïneses.

Oleksandr Markushyn, alcalde d'Irpin, ha reflectit les conseqüències d'aquesta mena d'acords: "Gràcies a tots els amics que tenim, com a ajuntaments com aquest, d'Alboraia, hem reconstruït el 50% d'Irpin i estem ajudant a les més de 25.000 persones desplaçades. Ajudes com aquesta ens permet avançar més ràpid en la reconstrucció". En la mateixa línia s'ha expressat Pablo Gil: "aquests acords d'amistat arriben quan les coses van malament, és quan s'aprecia als amics. Amb accions així aconseguirem que quan es parle d'Irpin, es parle d'una història de superació, de reconstrucció".

Miguel Chavarría, acompanyat pel regidor d'Agermanament, Manolo Dueñas, i membres de l'Equip de Govern, ha desitjat que aquesta acció siga "el primer granet d'arena per a aconseguir la pau a Ucraïna". Precisament, per a conéixer els temps de pau, les personalitats assistents i la comunitat ucraïnesa s'han acostat a la Casa de la Cultura 'José Peris Aragó' per a visitar la mostra 'Destí: vida' de Benito Pajares i la Universitat Politècnica de València, una exposició fotogràfica que retrata com era tot abans de la guerra i la cruesa de la invasió russa i les conseqüències en la seua societat.

Pujar