29 de novembre de 2020 29/11/20

Alboraia augmenta el reciclat de vidre a l'estiu

  Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament d'Alboraia presenten el pla integral per a incrementar el reciclat de vidre en el període estival.

  La campanya 'Pren nota, recicla vidre' de Ecovidrio comptarà amb la col·laboració de més de 45 bars i restaurants de la localitat, als quals se li lliuraran poals adaptats per a facilitar-los la labor de reciclatge. Així mateix, s'instal·laran nous punts de reciclat que se sumaran als ja existents, i es vinilarán contenidors amb motius estiuencs per a sensibilitzar als ciutadans.

  L'estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge de vidre. L'augment en el turisme, així com l'increment del consum en el sector hostaler, comporten que al llarg d'aquest període es recicla aproximadament el 30% del total de residus d'envasos de vidre de tot l'any. En aquest sentit, la col·laboració del sector hostaler, que genera quasi el 50% dels residus d'envasos de vidre, és clau.

  El reciclatge de vidre aporta grans beneficis al medi ambient. De complir-se les previsions, amb el vidre reciclat en els 74 municipis participants de tota Espanya, s'aconseguirà evitar l'extracció de més de 36.800 tones de matèries primeres, equivalents a quatre vegades el pes de la Torre Eiffel. A més, s'evitarà emetre 20.500 tones de CO2 a l'atmosfera, un benefici per al medi ambient similar a retirar 5.000 cotxes de la circulació durant 1 any.

  Ángel León, impulsor de l'hostaleria sostenible

  Ángel León, conegut com el 'Xef de la Mar' i impulsor de la sostenibilitat en l'alta cuina amb iniciatives com el reciclatge de peixos rebuig, és l'ambaixador de la campanya 'Pren nota, recicla vidre'. El xef ha creat un gelat marí sostenible i ha realitzat una crida a ciutadans i professionals de l'hostaleria per a animar-los a reciclar vidre en aquesta època. Els establiments hostalers concursaran per guanyar una classe magistral amb Ángel León, en el restaurant guardonat amb dos estels Michelin, Aponiente.

  2017 ha sigut proclamat per Nacions Unides com l'Any Internacional del Turisme Sostenible amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la necessitat de minimitzar l'impacte a l'entorn d'una dels sectors econòmics més importants a tot el món. En aquest context, molts dels millors restaurants del nostre país ja aposten fort pel reciclat de vidre. Diversos Estel Michelin com a Ca Roca, Arzak o Sant Pau, a més de la xarxa de Paradores, s'han incorporat a 'La Gran Cadena', una iniciativa impulsada per Ecovidrio i els germans Roca per a sensibilitzar sobre el reciclatge.

  Dades de reciclat de vidre a Alboraia

  Segons les últimes dades relatives a 2016, els ciutadans d'Alboraia van reciclar un total de 344.634 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicle de mitja 14,5 kg.

  Respecte a la taxa de contenerització, Alboraia se situa amb una mitjana de 306 habitants per contenidor, explicant en l'actualitat amb un total de 78 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

  Sobre Ecovidrio

  Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclat dels residus d'envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclat: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d'envasos de vidre i la seua posterior comercialització.

  Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a la disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com a econòmica.

  En l'actualitat, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible, a través de la seua aportació, el sistema de reciclat. Els sectors integrats en Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.

  Pujar