elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia aplaudeix al seu servei de salvament marítim

Alboraia aplaudeix al seu servei de salvament marítim
  • El Ple Municipal també acorda diverses mocions per a estudiar ampliar encara més l'horari de la biblioteca o del metre, entre altres assumptes

MÉS FOTOS
Alboraia aplaudeix al seu servei de salvament marítim - (foto 2)
Alboraia aplaudeix al seu servei de salvament marítim - (foto 3)

El Ple Municipal de l'Ajuntament d'Alboraia ha reconegut la labor del Servei de Socorrisme i Salvament Marítim a petició de la Policia Local per la funció de protecció i seguretat que presten durant la temporada de bany. Ho ha fet amb un acord del Ple Municipal, que els seus integrants han aplaudit els 23 rescats en la mar, les 1.105 assistències sanitàries i les 125 de bany adaptat que han dut a terme durant aquest estiu.

També ha servit de reconeixement pels seus dispositius especials que duen a terme en les Festes Patronals, la nit de Sant Joan, el seu paper fonamental en la qualitat turística reconeguda a través dels certificats Qualitur, Q de Qualitat i ISO 14001 de Gestió Ambiental, entre altres funcions.

En altres assumptes, el Ple ha autoritzat que el secretari duga a terme les gestions necessàries per a permetre a Egusa rectificar errors de parcel·les municipals cedides a aquesta entitat l'any 2006, que consten erròniament registrades. Aquest acord ha comptat amb els vots a favor del PSOE, Compromís i Vox i les abstencions de Izquierda Unida, Partido Popular i Ciudadanos.

En la sessió ordinària, també s'ha autoritzat per unanimitat a un funcionari a exercir la docència sense que això afecte el seu servei en l'administració pública local amb la finalitat de garantir el permís de compatibilitat contemplat en la llei.

Mocions

La regidora d'Igualtat, Zeudy Estal, va llegir la moció consensuada en la Federació de Municipis i Províncies amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra la Dona, que tan sols va comptar amb el vot en contra de VOX.

En una altra moció, aquesta vegada institucional, presentada per Ciudadanos, es va acordar realitzar un estudi tècnic per a afegir més passos per als vianants en diversos punts del Passeig d'Aragó. El consens general també ha donat llum verda a l'estudi, proposat pel Partido Popular, d'una nova ampliació d'horaris de la Biblioteca Pública Municipal per a èpoques d'exàmens, incidint en els dissabtes, diumenges i festius. La biblioteca municipal, a la seua sala d'estudis, ja va ampliar l'horari de dilluns a divendres durant 12 hores ininterrompudes per a facilitar l'estudi, a petició de les persones usuàries.

També van quedar aprovades les dues mocions presentades per Compromís i que van ser institucionals: una referent a l'estudi de l'ampliació encara major del servei de Metrovalència per a veure si seria possible que el servei es prestara fins a les 02.30 hores de dilluns a dijous, i les 24 hores de divendres a diumenge, així com l'ampliació de la xarxa per a aquells pobles en els quals no compten amb aquest transport públic.

L'altra moció, insta el Govern d'Espanya que es prohibisca o s'incremente el control de les importacions de productes agrícoles procedents de països que no compleixen les exigències fitosanitàries europees i continuar avançant en el tractament en fred dels productes que s'importen, tal com exigeix Europa als països membres.

Finalment, es va acceptar la moció que sol·licitava estudiar la possibilitat de retransmetre per Youtube les Juntes Generals de Egusa i que es graven els Consells de l'empresa, de manera permanent a manera d'acta.

Pujar