elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia adjudica les obres del nou IES La Patacona i inicia la recta final de la seua construcció

Alboraia adjudica les obres del nou IES La Patacona i inicia la recta final de la seua construcció
  • L'Ajuntament també s'adhereix a la Central de Compres de la Generalitat Valenciana, aprova els criteris que regeixen el Registre Municipal de Solars i rebrà 40.000 euros més per a atenció primària de Serveis Socials

MÉS FOTOS
Alboraia adjudica les obres del nou IES La Patacona i inicia la recta final de la seua construcció - (foto 2)
Alboraia adjudica les obres del nou IES La Patacona i inicia la recta final de la seua construcció - (foto 3)
Alboraia adjudica les obres del nou IES La Patacona i inicia la recta final de la seua construcció - (foto 4)
Alboraia adjudica les obres del nou IES La Patacona i inicia la recta final de la seua construcció - (foto 5)
Alboraia adjudica les obres del nou IES La Patacona i inicia la recta final de la seua construcció - (foto 6)
Alboraia adjudica les obres del nou IES La Patacona i inicia la recta final de la seua construcció - (foto 7)

La construcció del nou institut públic de La Patacona encara la seua recta final després de l'aprovació de l'adjudicació d'obra a Vainsa Infraestructures SL – General Constructor SA en l'última sessió ordinària del Ple Municipal per unanimitat. Les obres, que s'iniciaran abans que finalitze l'any, estan valorades en 11.004.664,80 euros, IVA inclòs, xifra de la qual es fa càrrec el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana després de l'acord aconseguit per l'alcalde, Miguel Chavarría i el Ple de la Corporació, amb la Conselleria d'Educació la passada legislatura.

L'actual IES La Patacona passarà a oferir un major catàleg de titulacions de Formació Professional, sol·licitant a la Conselleria una renovació de les instal·lacions, mentre que el nou institut acollirà la secundària obligatòria i el batxiller.

També s'ha decidit per unanimitat l'adhesió a la Central de Compres d'aquesta institució per al subministrament de combustibles per a vehicles, la qual cosa suposarà una optimització dels tràmits i una reducció dels preus per al Consistori. Tot això, sense perjudici que l'objectiu marcat per l'Equip de Govern i tota la Corporació és continuar avançant a reduir l'ús de combustibles derivats del petroli i per tant, els vehicles municipals que se substitueixen són ja totalment elèctrics.

Un altre dels punts que va tirar avant, amb l'única abstenció de Vox, permetrà a l'Ajuntament ampliar la subvenció que rep de la Conselleria d'igualtat i Polítiques Inclusives per a reforçar l'atenció primària de Serveis Socials. Gràcies a complir uns estàndards de qualitat en el citat departament, el pressupost reeixit s'ampliarà 40.000 euros.

Avanços en matèria urbanística

També s'han aprovat les condicions que han de regir el registre municipal de solars i criteris d'edificació. Mitjançant aquesta normativa es pretén posar fre a l'especulació immobiliària i que els pocs solars que queden per edificar en el traçat urbà consolidat s'edifiquen, evitant així els perjudicis de tota mena que causen a l'interés general del municipi aquestes propietats que no atenen degudament les seues obligacions legals.

A més s'estableixen els mecanismes necessaris per a actuar davant habitatges buits sense rehabilitar i evitar que les persones o entitats propietàries mantinguen en estat d'abandó els edificis amb els riscos que això suposa per als confrontants. La proposta va tirar avant amb els vots a favor del PSOE i Compromís, l'abstenció d'Esquerra Unida - Unides Podem i Alboraya Actúa i la negativa del Partit Popular i Vox.

Es va aprovar a més la requalificació a eixample d'una poma del PRI Ronda Nord, que afecta alguns solars en casc i una illa urbana que ara es regirà per la normativa d'eixample, facilitant així la ubicació en l'edifici d'aparcament i a més una construcció més d'acord amb l'eficiència energètica, la ventilació o la perspectiva de gènere, nous aspectes que es poden tindre en compte a causa del canvi de configuració de la poma que s'unifica i buida el seu interior facilitant un gran pati enjardinat per a gaudi dels veïns. Van votar a favor PSOE, Compromís i Partit Popular, es van abstindre Alboraya Actúa i Vox i va votar en contra Esquerra Unida – Unides Podem.

Finalment, amb la unanimitat dels grups polítics representats en el Ple Municipal es va acordar paralitzar temporalment el tràmit sobre el procediment obert per a la partió de solars de l'empresa municipal Egusa i municipal, donant temps al personal tècnic a realitzar informes de resposta a les al·legacions presentades.

Pujar