17 de febrer de 2020 17/2/20

Alboraia aborda els seus principals reptes en una Jornada informativa sobre Compra Pública d'Innovació

Alboraia aborda els seus principals reptes en una Jornada informativa sobre Compra Pública d'Innovació - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alboraia aborda els seus principals reptes en una Jornada informativa sobre Compra Pública d'Innovació - (foto 2)
  Alboraia aborda els seus principals reptes en una Jornada informativa sobre Compra Pública d'Innovació - (foto 3)
  Alboraia aborda els seus principals reptes en una Jornada informativa sobre Compra Pública d'Innovació - (foto 4)
  Alboraia aborda els seus principals reptes en una Jornada informativa sobre Compra Pública d'Innovació - (foto 5)

  Alboraia va celebrar dimecres passat 19 de desembre unes jornades sobre la Compra Pública d'Innovació, una nova forma de contractació pública dirigida al foment de la inversió en innovació i la millora dels serveis públics amb solucions innovadores proporcionades per empreses de l'entorn, preferiblement.

  Durant la Jornada, els i les participants en la taula de debat van tractar temes relacionats amb la compra pública d'innovació amb exemples pràctics per a la millora dels serveis públics en ajuntaments i altres administracions.

  A més dels procediments innovadors de la llei que permet aquesta nova contractació pública, Alboraia va exposar alguns dels reptes als quals es pretén donar solució mitjançant aquest sistema. Immersa com està la comarca en la protecció de l'horta, per a Alboraia és fonamental invertir en innovació en ella i trobar solucions, per exemple per a la millora de la productivitat de la xufa, o la recerca de nous mecanismes ecològics per a la gestió de residus plàstics d'origen agrícola per a reduir el seu impacte mediambiental, o fins i tot el desenvolupament de nous materials més ecològics que els substituïsquen.

  L'esdeveniment va comptar amb la presència d'Antoni Gaspar Ramos, el president de la Diputació de València i Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, a més de Yolanda Presó en representació de l'Agència Valenciana d'Innovació, Plàcid Madramany del Consorci de la Ribera i María Pilar Batet, cap del servei de Contractació i central de Compres de la Diputació de Castelló.

  A l'acte van assistir representants d'empreses innovadores i d'investigació relacionades amb la indústria agro alimentària, així com d'empreses productores de plàstics. També representants de la DO xufa de València, entre uns altres, amb els qui es va entaular un diàleg molt interessant sobre les possibilitats de col·laboració públic-privada en innovació i en el desenvolupament de productes que aporten solucions a necessitats clarament identificades pels municipis i en la detecció dels quals és fonamental la participació ciutadana i de molts i diversos agents socials.

  La Jornada va finalitzar amb un acte de clausura en el qual va intervenir el Secretari Autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero.

  Pujar