Castellano

Sanció exemplar: multen a una veïna d'Albal per saltar-se la quarantena després de la PCR

Sanció exemplar: multen a una veïna d'Albal per saltar-se la quarantena després de la PCR
  • La Policia Local es va personar en el seu habitatge i no estava, un comportament insolidari que podria costar-li més de 3.000 euros

Els comportaments insolidaris, a més de perjudicials per a la salut dels qui ens envolten, poden eixir-nos molt cars. És el que li ha passat a una veïna d'Albal, que es va saltar la quarantena mentre esperava el resultat de la *PCR i va estar acudint a treballar. Així ho ha reconegut l'alcalde de la localitat valenciana en un comunicat en el qual manifesta la seua “gran preocupació” pels rebrots que estan havent-hi i demana a la població que mantinga les mesures de seguretat.

“La setmana passada una veïna va acudir al centre de salut amb símptomes de coronavirus on li van realitzar les proves *PCR. Fins a l'obtenció dels resultats, els facultatius li van advertir que havia de guardar quarantena, fet que va assumir signant el document pertinent de Sanitat. Aquesta senyora va fer cas omís i va estar acudint a treballar”, explica Ramón Marí, l'alcalde d'Albal.

El comportament va eixir a la llum quan des del centre de salut li van cridar per a donar-li el resultat de la PCR però la dona no es trobava a casa, per la qual cosa la Policia Local va ser advertida i es va personar en l'habitatge, on van trobar a la dona i a la filla però no al marit, que en aqueix moment havia eixit a comprar: “La nostra resposta ha sigut contundent i hem sancionat a la dona i hem advertit a les persones que han pogut estar en contacte amb la família”.

Des de l'ajuntament el seu alcalde recorda que “aquesta actitud irresponsable que atenta contra la salut pública comporta una multa que oscil·la entre els 3.000 i 600.000 euros”.

Pujar