Castellano

L´Emshi instal·la a Albal una presa d'emergència d'aigua per a duplicar les garanties de proveïment en la localitat

L´Emshi instal·la a Albal una presa d'emergència d'aigua per a duplicar les garanties de proveïment en la localitat
  • El municipi de l'Horta és el primer que integra aquesta segona derivació en la xarxa de subministrament i li seguiran altres nou poblacions contemplades en la fase I d'aquest projecte

El municipi d'Albal compta des de hui amb una presa d'emergència d'aigua potable en alta, que garanteix el subministrament en cas d'afeccions sobre la seua canonada principal amb la qual l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) proveeix a aquesta població.

Amb aquesta presa d'emergència, que ha instal·lat l´Emshi, es dupliquen les garanties de proveïment ja que Albal podria rebre aigua per dos punts i, per tant, augmenta la seguretat de la xarxa en aquesta localitat.

Fins al moment, Albal comptava amb una sola presa d'aigua. És el mateix cas d'altres municipis, inclosos en el pla que l'entitat ja està executant per a dotar d'una segona presa de subministrament a aquelles poblacions que tenien una i les condicions de la qual són coherents amb la intervenció. Amb tot, la finalitat és reforçar la garantia del servei en cas d'emergència.

La instal·lació d'aquestes segones preses permet sortejar afeccions per possibles reparacions, la qual cosa incrementa de manera considerable les garanties de proveïment d'aigua en alta a la ciutadania.

“Els municipis que pertanyen a l´Emshi saben que no sols treballem per la qualitat d'aigua, sinó que també ens esforcem per la garantia del subministrament”, ha explicat la presidenta de l´Emshi, Elisa Valía.

En opinió de Valía, “per a l'entitat és fonamental l'estratègia en qüestió de seguretat. A més a més, les plantes potabilitzadores han obtingut recentment un certificat de continuïtat en el servei”.

“L'aigua és un recurs fonamental per a la vida de les persones, per la qual cosa cada reforç en la xarxa de proveïment és un punt a favor del benestar de la ciutadania”. En els mateixos termes s'ha expressat l'alcalde del municipi de l'Horta Sud, Ramón Marí, qui s'ha congratulat del projecte, perquè “redunda en la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Albal.”

Albal és el primer municipi que ja té integrada en la xarxa bàsica de proveïment la derivació d'emergència i s'està treballant ja sobre el terreny en les segones preses d'Alfara del Patriarca i Alfafar. Li seguiran Benetússer, Burjassot, Catarroja, Massanassa, Moncada, Paiporta i Picanya.

L´Emshi inverteix 1.390.000 euros en aquesta primera fase, que inclou aqueixes deu poblacions de la comarca de l'Horta, i que en total beneficiarà directament a prop de 177.000 habitants. La previsió és que a aquesta primera fase li seguisca una segona en la qual s'ampliarà el nombre de municipis.

L'actuació persegueix generar noves preses d'aigua que estaran preparades per a ser utilitzades en el cas que es produïsca una avaria en la derivació principal.

A més, l´Emshi modernitzarà les derivacions existents amb la finalitat de fixar i mantindre les condicions hidràuliques del servei d'aigua en alta als municipis. En funció dels escenaris de cada localitat aquesta actuació es durà a terme en derivacions principals o en les principals i les d'emergència.

Pujar