28 de gener de 2020 28/1/20

Condemnat a 17 anys de presó per matar a un jove en una discoteca d'Albal

Condemnat a 17 anys de presó per matar a un jove en una discoteca d'Albal - (foto 1)
  • El condemnat tenia coneixements de boxeig i jiu-jiutsu

Un home ha sigut condemnat a 17 anys de presó per matar a un altre a l'eixida d'una coneguda discoteca en la localitat valenciana d'Albal. La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha confirmat la sentència, que condemnava inicialment a 17 anys de presó a l'autor, per un delicte d'assassinat, açò és, un resultat de mort utilitzant mitjans especialment onerosos i tendents al fet que la víctima no poguera defensar-se, a l'home que va matar a un altre d'una pallissa als voltants d'una discoteca.

La sala desestima així el recurs que va presentar la defensa del condemnat contra la sentència de l'Audiència Provincial de València, dictada després que un jurat popular, el mitjà habitual per a jutjar este tipus de delicte, li considerara culpable d'un delicte d'assassinat. Els fets van succeir al març de 2015 quan el condemnat va ser expulsat d'una discoteca d'Albal després de colpejar a la víctima, un jove de 29 anys en aquell moment, en la cara. El jove mort, que va romandre nou dies ingressat en l'hospital debatent-se entre la vida i la mort, va morir a causa d'una hemorràgia cerebral. En eixir del local, i després d'una primera agressió que no va tenir majors conseqüències, el mort va eixir del local, va coincidir de nou amb l'agressor i es va iniciar una baralla.

La sentència considera provat que el condemnat, que havia practicat boxa i jiu-jitsu, va pegar diverses punyades en la cara al mort i li va estampar diverses vegades el cap contra el sòl amb extrema violència, fins que va quedar inconscient. El ja condemnat va romandre a la presó preventiva des d'un primer moment, i va basar la seua defensa en no reconèixer els fets, a causa de la gran quantitat d'alcohol que assegurava haver consumit aquella nit. Així mateix, a més de la pena de presó, el condemnat haurà de fer front a una quantiosa sanció econòmica, i haurà d'indemnitzar als pares del mort amb un total de 200.000 euros.

Pujar