elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella, Alaquàs i Aldaia celebren la III Marxa reivindicativa per un carril bici a l'avinguda del Cid

Xirivella, Alaquàs i Aldaia celebren la III Marxa reivindicativa per un carril bici a l'avinguda del Cid
  MÉS FOTOS
  Xirivella, Alaquàs i Aldaia celebren la III Marxa reivindicativa per un carril bici a l'avinguda del Cid - (foto 2)

  Un any més, els Ajuntaments de Xirivella, Alaquàs i Aldaia celebren el diumenge 23 de setembre la tercera edició de la marxa reivindicativa amb bicicletes. Una marxa que té l'objectiu de reivindicar la creació d'un carril bici a l'avinguda del Cid que facilite la comunicació dels municipis amb la ciutat de València.

  La iniciativa forma part de les diverses activitats programades per a la Setmana Europea de la Mobilitat, amb la col·laboració i participació de diferents col·lectius com la Plataforma pel Transport Públic de l'Horta Sud, el Col·lectiu Soterranya i empreses del sector com Movus.

  La marxa de bicicletes comença a les 10.30 h del matí en la porta dels respectius Ajuntaments participants, per a més tard concentrar-se tots els veïns i veïnes en Xirivella. D'eixa manera i una vegada reunits, la comitiva es desplaça fins a la ciutat administrativa 9 d'octubre de València, per ser el punt de connexió d'estos municipis amb la xarxa de carrils bici de València. Ara fa un any, es van presentar i inaugurar les bases intermodals que possibiliten la compatibilitat dels sistemes de bicicleta pública de l'àrea metropolitana amb Valenbisi.

  En paraules de Boro Montroy, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Xirivella: «És inadmissible que per falta de voluntat política les persones que cada dia opten, de manera conscient i solidària, per desplaçar-se en bicicleta hagen de jugar-se la vida circulant per l'avinguda de Cid».

  Per a Ricard Barberà, alcalde de Xirivella, la marxa servirà també per a reclamar mesures urgents: «A més de les millores en el transport públic, demanem al Ministeri de Foment una mesura urgent com és la instal·lació d'una barana més segura en el pont que ens unix amb València, sense renunciar a la necessària passarel·la per a vianants i ciclistes».

  Elvira García, alcaldessa d'Alaquàs afegeix: «Alaquàs, Aldaia i Xirivella tenim un problema comú i comunes han de ser les solucions en matèria de transports. L'activitat que farem de forma conjunta és una reivindicació sentida i necessària. Estem treballant per poder entrar a la ciutat de València d'una manera més segura i mediambientalment més respectable. A més hem de reivindicar tant aquest carril bici com el sistema públic de transports com és el metro i la millora d'autobusos».

  Finalment, Guillermo Luján, alcalde d'Aldaia conclou: «És una jornada de reivindicació i alhora d'esperança per caminar junts amb l'objectiu d'aconseguir que els nostres municipis puguen disfrutar d'una xarxa de carrils bici que permeten una mobilitat còmoda, segura i que al mateix temps puga servir de connexió des dels nostres municipis cap a Valencia ciutat i també entre els pobles de l'Horta».

  Pujar