3 de juny de 2020 3/6/20

Una tècnica de la localitat de Cremona (Itàlia) visita Alaquàs

Una tècnica de la localitat de Cremona (Itàlia) visita Alaquàs - (foto 1)

  Des del passat dilluns 8 de maig i fins el pròxim 13 de maig, Dilda Elisabetta, tècnica de l'àrea de joventut del Comune di Cremona, està realitzant una visita per diferents punts d'Alaquàs. Ahir dijous, l'experta va visitar l'Ajuntament d'Alaquàs on es va reunir amb l'Alcaldessa, Elvira García Campos, i la regidora de Projectes Europeus, Diana Muñoz, per conèixer les polítiques europees que es porten a terme al municipi. La tècnica ha viatjat acompanyada de Marian Villanueva, una jove d'Alaquàs que es troba actualment realitzant un programa de voluntariat europeu a Cremona. La jove està exercint de traductora en la visita.

  Amb aquest motiu, la tècnica ha visitat diferents instituts com l'IES Clara Campoamor, l'IES Mare de Déu de l'Olivar II així com també l'IES Faustí Barberà. Alhora, ha conegut la XarxaJoves.net a la que pertany el nostre municipi i on el seu principal objectiu es centra en realitzar de manera coordinada i compartida, amb uns mínims de qualitat i efectivitat, accions d'informació i de dinamització i promoure activitats socioeducatives en el marc de l'educació no formal. També s'ha desplaçat fins el Passatge per observar els recursos d'oci i temps lliure. A més, ha visitat l'Agència de Desenvolupament Local del consistori, entre altres.

  Les principals àrees d'observació per part de la tècnica han estat l'àrea sociocultural així com l'oficina Eurodesk a través de la qual els Centres d'Informació Juvenil d'Alaquàs ofereixen informació als i les joves al voltant de les possibilitats que la Unió Europea ofereix en matèria de formació, treball, voluntariat i participació, entre altres. La finalitat és examinar com es treballa a Alaquàs la Unió Europea i prendre aquest model com referència per implementar-lo al municipi de Cremona.

  Des de fa anys, Alaquàs és un exemple a seguir en la posada en marxa d'iniciatives per fomentar l'intercanvi intercultural europeu entre joves. D'altra banda, Alaquàs acull tots els anys voluntaris de diferents països. Un total de 24 joves d'Alemanya, Àustria, Sèrbia, Ucraïna, Rússia, Azerbaijan, Portugal, Romania, etc. Han col·laborat a diferents departaments.

  Ambdues localitats, Cremona i Alaquàs, consideren la importància de tindre un soci estranger i d'aquesta forma garantir la qualitat del projecte a l'àmbit de l' Erasmus Plus. També es vol facilitar la realització l'eixida a altres països europeus a través de pràctiques professionals portades a terme dins del programa Erasmus.

  La visita, que forma part del projecte de mobilitat de treballadors i s'ha basada en l'observació, les entrevistes, el debat i les comparacions al terreny, ha estat subvencionada per la Comissió Europea a través del programa Erasmus Plus. Els municipis es troben agermanats des de 2003, moment en el que va començar una sèrie d'activitats entre aquests per comprendre's millor com a pobles amb un denominador comú a la història.

   

   

  Pujar