elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tanquen un taller de cotxes il·legal a Alaquàs

Tanquen un taller de cotxes il·legal a Alaquàs
  • Són ja tres els que la Policia Local ha localitzat i tancat en els últims anys en el municipi

MÉS FOTOS
Tanquen un taller de cotxes il·legal a Alaquàs - (foto 2)

La Policia Local d'Alaquàs, en una acció coordinada amb la Inspecció de Treball, la Brigada d'Estrangeria de Policia Nacional i la Unitat Adscrita de Policia Autonòmica, ha aconseguit desarticular i clausurar el tercer taller il·legal de vehicles descobert en el Polígon del Bovalar d'Alaquàs en els últims anys.

Durant la intervenció es van constatar diferents irregularitats perquè el taller operava a porta tancada i sense retolació exterior. Els agents van poder comprovar que tots els treballadors que es trobaven en la nau no estaven donats d'alta en la Seguretat Social, un factor que representa un greu perill per a la salut dels treballadors en cas d'accidents perquè treballaven en un entorn laboral sense ventilació i sense les més elementals mesures de seguretat bàsiques com l'absència de mesures anti incendis. El cos de la policia ha assegurat també que els treballadors es trobaven envoltats de gran quantitat de peces de gran grandària amb cablejat elèctric a l'aire i sense adoptar les mesures preventives higièniques per a fer front al COVID-19.

En el taller es van detectar també diferents infraccions en matèria mediambiental perquè es va comprovar que el taller no estava donat d'alta en els oportuns registres medi ambientals relatius a la generació de residus que produïa, ni gestió d'olis usats. El local tampoc disposava de l'alta corresponent en Indústria que acredita el compliment dels mínims legals per a exercir aquesta activitat ni comptava amb llicència municipal. Tampoc s'ha acreditat que els treballadors compten amb la formació exigida per a operar com a mecànics, així com diverses irregularitats en matèria de drets de protecció als consumidors.

Amb aquesta intervenció coordinada, i la clausura del local, són ja tres els tallers il·legals de mecànica que la Policia Local d'Alaquàs ha localitzat i tancat en els últims anys en la municipalitat.

En línia amb aquest tipus de treballs, efectius de la Policia Local d'Alaquàs en funció de les tasques de policia administrativa i control de la legalitat vigent en els diferents establiments i comerços del municipi, han localitzat recentment un saló de micropigmentació que no utilitzava tintes degudament homologades i certificades per la Unió Europea, motiu pel qual es va procedir al decomís d'aquestes, donant compte d'això tant a Conselleria de Sanitat com a l'autoritat judicial.

Pujar