elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El programa de parelles lingüístiques 'Voluntariat pel valencià' arriba un any més a Alaquàs

El programa de parelles lingüístiques 'Voluntariat pel valencià' arriba un any més a Alaquàs
  • El Castell d’Alaquàs acull la presentació de la campanya ‘Tasta el Valencià. Voluntariat pel Valencià’ posada en marxa per a fomentar l’ús de la llengua

MÉS FOTOS
El programa de parelles lingüístiques 'Voluntariat pel valencià' arriba un any més a Alaquàs - (foto 2)
El programa de parelles lingüístiques 'Voluntariat pel valencià' arriba un any més a Alaquàs - (foto 3)

El Castell d’Alaquàs va acollir ahir dimecres 23 de novembre la presentació del programa ‘Voluntariat pel Valencià ‘ d’Escola Valenciana al qual s’ha adherit un any més l’Ajuntament d’Alaquàs. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora d’Educació, Marian Espert i el president de Guaix Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud i Escola Valenciana de l´Horta Sud, Vicent Font, van ser els encarregats de presentar aquesta nova edició.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va destacar la importància d’aquest programa perquè ‘una llengua s’aprén parlant i escoltant”. El primer edil va felicitar Escola Valenciana “pel treball incansable que feu en la defensa i estima del valencià” i va mostrar el seu agraïment a les persones que formaran part d’aquest programa “pel vostre compromís i perquè hem detectat que cada any hi ha més interés”.

Per la seua banda, la Regidora d’Educació, Marian Espert, va destacar que aquesta programa és important perquè suposa “aprenentatge tant per part de les persones que aprenen com les persones voluntàries, compartir experiències i fer amistats i fomentar la llengua, que en definitiva és un dels nostres objectius principals”.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Font, va agrair un any més el treball de l’Ajuntament d’Alaquàs i la seua aposta pel valencià i va explicar el perquè de la imatge de la nova campanya integrada per quatre elements fonamentals relacionats amb la gastronomia valenciana: el setrill, una ceba, una creïlla i un cacauet. Va convidar també a totes les persones a “tastar el valencià, a respectar la llengua tal com es mereix i a aprendre sense por a equivocar-se”. Font va donar pas a la projecció d’un audiovisual en el qual es mostra com s’elabora una coca de carabassa.

L’objectiu d’aquest programa de creació de parelles lingüístiques al qual s’han acollit ja 10 parelles, és posar en contacte persones voluntàries que vulguen conversar amb persones que volen llançar-se a parlar valencià. Es pot participar en la campanya com a persona voluntària ensenyant o aprenent. La idea és fer parelles per practicar valencià durant una hora a la setmana, un total de 10 setmanes. La finalitat d’aquest programa de participació lingüística és que tothom tinga l’oportunitat d’iniciar-se a conversar en valencià i adquirir fluïdesa en la conversa habitual.

Les inscripcions a aquest programa es poden realitzar a l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Alaquàs al telèfon 96 151 94 00 ext. 4164 o a través del correu electrònic snl@alaquas.org.

El VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ és un programa lingüístic creat l’any 2005 per Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, entitat que treballa per la normalització plena del valencià com a objectiu fundacional. Té com a objectiu general fomentar l’ús del valencià entre la ciutadania que viu al nostre territori procedent tant de l’estranger com de la resta de l’Estat, i també a les persones que resideixen fa anys a la Comunitat Valenciana, o que fins i tot hi han nascut, oferint situacions de comunicació i conversa a les persones que volen practicar el valencià.

L'Ajuntament d'Alaquàs, conscient d’aquesta realitat social, vol avançar en la consideració i potenciació del valencià com a senya d’identitat perquè la nostra llengua continue sent un instrument de convivència i assumir propostes d’accions positives que aconseguisquen la normalització plena del valencià en tots els àmbits de la nostra societat. Ara és el moment de donar un nou impuls al foment de l’ús del valencià i conéixer la importància de les associacions en la vida del poble.

Pujar