15 d’octubre de 2019 15/10/19

Professorat de l’Institut Faustí Barberà descobreix Alanno (Itàlia)

Professorat de l’Institut Faustí Barberà descobreix Alanno (Itàlia)  - (foto 1)

Des del passat diumenge 26 de març i fins l'1 d'abril les professores Pepa Cervera i Encarna Adaid de l'IES Faustí Barberà d'Alaquàs es van allotjar a Alanno, municipi italià de la regió d' Abruzos gràcies al programa Erasmus + (KA1), subvencionat per la Comissió Europea per a l'educació i formació dels ciutadans i ciutadanes de la Unió, i que en aquest cas va tractar al voltant del tema "Gènere e igualtat una mirada europea".

L'observació i la participació activa són dos components fonamentals en aquesta estància, coneguda com a job shadowing, on les docents van assistir a classes de la seua especialitat –la biologia- per aprendre d'aquesta forma noves metodologies i adquirir idees que seran transportades a les aules de l'IES Faustí Barberà d'Alaquàs.

En la presentació dels projectes de l'IES Faustí Barberà es va projectar un vídeo que va servir perquè tant el professorat com els alumnes del centre Instituto Omnicomprensivo di Alanno conegueren Alaquàs i el funcionament del seu centre de secundària municipal. A la gravació va col·laborar l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, qui va recordar que Alaquàs és una municipi vinculat a la resta de pobles europeus i està compromès amb Europa, sobretot l'Europa de l'educació i la de la formació.

Del viatge resta l'experiència adquirida i un quadern de notes realitzat per la docent Cervera que aglutina les diferents activitats que van realitzar tant ella com la seua companya Adaid. Aquesta recopilació també resumeix la impressió d'ambdues. Des de la seua arribada, l'agenda de les docents va estar plena amb activitats com taules redones, exposicions, classes pràctiques, visites guiades, entre altres.

Per a Cervera i Adaid els objectius d'aquest job shadowing han estat complits: observar la metodologia de l'ensenyança, comparar els plans d'estudis com els materials didàctics, la gestió del centre i també la formació lingüística. En definitiva, per ambdues la visita al municipi d'Alanno ha estat una experiència satisfactòria.

ocultar
Professorat de l’Institut Faustí Barberà descobreix Alanno (Itàlia)
Pujar