20 de gener de 2021 20/1/21

El Pregó encén la metxa d’unes festes per a la història

El Pregó encén la metxa  d’unes festes per a la història - (foto 1)
  • El Centenari del Castell, el teatre i la cultura han marcat enguany el tradicional pregó que anuncia l’inici de les Festes

MÉS FOTOS
El Pregó encén la metxa  d’unes festes per a la història - (foto 2)
El Pregó encén la metxa  d’unes festes per a la història - (foto 3)
El Pregó encén la metxa  d’unes festes per a la història - (foto 4)
El Pregó encén la metxa  d’unes festes per a la història - (foto 5)

Alaquàs ha donat per inaugurades les seues Festes Majors 2018 i ho ha fet amb un pregó que ha fusionat enguany la màgia del teatre amb la música i la història. En aquesta ocasió, la cita ha estat protagonitzada per l'escenificació d'Origami Teatre i per cadascun dels col·lectius festers, que han convidat a tota la ciutadania a eixir al carrer i viure la festa.

L'acte ha estat precedit per la màgia del foc i les llums del Correfoc que enguany, com a novetat, ha protagonitzat la recentment creada Colla de dimonis d'Alaquàs; amb una posada a escena que ha comptat amb la participació de 21 dimonis i 16 músics. Al ritme del foc i la música han sorprès al públic assistent amb un final espectacular que ha donat pas a un espectacle teatral. Aquest ha tingut com a fil conductor de tot el pregó, la celebració del Centenari del Castell d'Alaquàs.

L'aposta d'enguany ha sigut el teatre de carrer musicalitzat, on dos bruixes i el fantasma del Castell, que es desperten quatre segles després, i Joan Pardo de la Casta, han dut el pregó endavant, fins centrar tot el protagonisme a la balconada de l'Ajuntament. L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada dels col·lectius festers, ha donat la benvinguda a les festes. A partir d'aquesta nit, es dóna inici als dies festius que tant s'han fet esperar durant l'any.

La jornada ha estat carregada d'actes. Per primera vegada s'ha inclòs al programa de festes el procés de preselecció tècnica dels xiquets i xiquetes que seran finalistes per a la Prova de Veu del Cant de la Carxofa. La cita ha tingut lloc a la Sala d'Assatjos de la Unió Musical d'Alaquàs.

A més, a les 18 hores es donava per inaugurada la primera de les tres jornades del Mercat Medieval ubicat com es tradició a la plaça de la Constitució i voltants. A les 18:45, al Castell, es lliurava l'homenatge al ''Coeter d'Honor'' de la mà de l'Associació Amics de la Cordà: enguany dedicat a les Clavariesses de Sant Miquel pel seu important paper a aquestes festes.

No han faltat al Castell d'Alaquàs les exposicions artístiques enguany dedicades, per una banda a l'evolució històrica de la indumentària de Clavariessa a la Sala la Torre i per una altra banda l'exposició ''de viatges (2008-2018)'' de Calo Carratalá, a la Sala la Nova.

Seguidament, a les 20:30 hores s'ha inaugurat la Setmana Cultural Andalusa. També al Castell ha tingut lloc la Presentació de Capitans i Capitanies 2018 de la mà de l'Associació de Moros i Cristians Perolers.

La nit finalitzava al Parc de la Senyera amb la celebració de la 4a Edició del Festival Remember We Love 90s. Amb els DJ's Carlos Barberán, Alexxdj, José Coll i l'actuació en directe del grup Sensity World.

A partir d'aquesta nit s'iniciarà una successió de jornades festives amb una variada programació entre les que destacaran el XLIV Concurs de Paelles organitzat per Junta Central de Penyes el dissabte 1 de setembre, el mateix dia la presentació de la XXXVIIIa edició de Quaderns d'Investigació d'Alaquàs y també el Festival Rock d'Alaquàs (FRA), la Cavalcada del diumenge 2 de setembre com també el lliurament de premis de la XXVIII edició del Certamen de poemes Mare de Déu de l'Olivar al Castell d'Alaquàs, els diferents actes pirotècnics, els espectacles musicals, les activitats infantils, la Carxofa en honor als patrons de la ciutat i molts altres actes que conformen la programació de les festes i que han estat organitzats gràcies a la implicació dels col·lectius festers.

Pujar