3 de juny de 2020 3/6/20

Podemos Asturies i Podem coincideixen a establir eines de col·laboració per a seguir amb el procés de descentralització

Podemos Asturies i Podem coincideixen a establir eines de col·laboració per a seguir amb el procés de descentralització - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Podemos Asturies i Podem coincideixen a establir eines de col·laboració per a seguir amb el procés de descentralització - (foto 2)

  El secretari general de Podemos Asturies, Daniel Ripa, i el seu homòleg en el País Valencià, Antonio Estañ, han coincidit avui en la necessitat d'establir eines de col·laboració per a seguir amb el procés de descentralització de l'organització.

  Daniel Ripa, al costat de membres del seu equip, com el secretari d'Organització, Xuacu Rodríguez i la secretària de Feminismes, Jara Cosculluela, participen avui a València en una jornada de treball amb Podem.

  Els dirigents asturians s'han reunit amb el grup parlamentari Podemos-Podem en Les Corts Valencianes, i posteriorment, han realitzat una visita al col·legi públic Ciutat de Cremona d'Alaquàs (València) que porta una dècada en mòduls prefabricats. El projecte d'aquest centre ja ha eixit a licitació, però s'està incomplint el calendari, ha criticat Estañ.

  Estañ ha criticat que la mala gestió i la corrupció del PP ha condemnat a generacions senceres de xiquets i xiquetes a estudiar tota la seua etapa escolar en barracons i ha impedit que tinga una educació pública i de qualitat i ha remarcat que acabar amb els barracons ha de ser un eix prioritari de l'acció del Consell.

  Per la seua banda, el dirigent asturià ha explicat que està previst que a la fi de mes es conega la sentència del caso Marea, que ha assegut en la banqueta a 13 processaments, entre ells l'exconseller d'Educació José Luis Iglesias Riopedre, i la número dos en aqueix departament, María Jesús Otero, que s'enfronten a penes de deu anys i mitjà i onze anys i mitjà de presó, respectivament.

  En aquest sentit, ha remarcat que els diners de la corrupció “es paga en hospitals i escoles” i ha expressat que espera una sentència contundent perquè és “inacceptable que el futur dels xiquets i xiquetes asturians haja sigut dilapidat en benefici d'uns pocs”.

  Estañ ha destacat que a la Comunitat Valenciana el PP també va generar corrupció a través de l'educació, i ha recordat el cas de CIEGSA, empresa en la qual els més d'1.000 milions d'euros detectats en sobrecostos en construccions de col·legis a la Comunitat Valenciana a través de l'empresa pública Ciegsa es repartien entre el PP valencià i les empreses constructores, segons les recerques realitzades per la UCO (Unitat Central Operativa) de la Guàrdia Civil.

  D'altra banda, Ripa ha explicat que en el projecte que encapçala Estañ en Podem encarna “el que ha de ser Podemos i cap a on ha de dirigir-se en el futur” per la seua vinculació als moviments socials i la seua aposta per noves formes de democràcia que superen les dels partits tradicionals i pel feminisme.

  Així mateix, ha destacat la importància de crear espais de col·laboració interterritorial perquè “Podemos ha de ser una organització descentralitzada, amb autonomia política i organitzativa”.

  També ha coincidit en la necessitat de mantenir l'exigència davant els governs dels acords signats, per a garantir el seu compliment, i ha recordat que en Asturies “tenim ja experiència d'acords i promeses incomplides”.

  Paral·lelament, ha criticat que la gestora socialista que va dirigir l'asturià Javier Fernández ha fet un dany irreversible, en situar a Mariano Rajoy en el govern i a nivell autonòmic, ha lamentat que el PP i el PSOE han pactat durant dècades pressuposats i fins i tot alcaldies.

  El secretari general de Podem ha explicat que amb aquests contactes la pretensió és “establir eines de col·laboració per a seguir amb el procés de descentralització i caminar cap al país plurinacional al que aspirem”, així com posar en comú experiències en els respectius parlaments autonòmics.

  Estañ ha ressaltat que Podemos Asturies “és un projecte que encarna gran part dels objectius del País Valencià, com el municipalisme, ja que posseeix una estructura molt arrelada en el local”, així com la coralidad i pluralitat en les responsabilitats.

  A la vesprada, està prevista una presa de contacte amb el Consell Ciutadà Valencià de Podem. També se celebraran reunions bilaterals entre els responsables de les secretaries i es mantindran trobades amb el cercle de feminisme i amb col·lectius d'àmbit municipal.

  Pujar