6 de juny de 2020 6/6/20

Podem urgeix a Marzà a accelerar els tràmits per a l'adjudicació i inici de les obres del col·legi Cremona

Podem urgeix a Marzà a accelerar els tràmits per a l'adjudicació i inici de les obres del col·legi Cremona - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Podem urgeix a Marzà a accelerar els tràmits per a l'adjudicació i inici de les obres del col·legi Cremona - (foto 2)

  Els diputats autonòmics de Podem Antonio Estañ i Sandra Mínguez han instat avui al conseller d'Educació, Vicent Marzà, a accelerar els tràmits per a l'adjudicació i inici de les obres del col·legi públic Ciutat de Cremona, a Alaquàs (València).

  Estañ i Mínguez han advertit a Marzà que aquest centre és un símbol en la lluita contra les retallades i els barracons i han recordat que les obres haurien d'haver començat abans que acabara 2016, segons es va comprometre el propi president de la Generalitat, Ximo Puig, que com a gest, va decidir inaugurar el primer curs educatiu com a responsable del Consell en 2015 en aquest col·legi.

  Els diputats de Podem han presentat una pregunta parlamentària per a conèixer els terminis de la construcció del centre, i han destacat la importància d'eliminar les precàries instal·lacions d'aquesta escola. Els parlamentaris van realitzar aquesta setmana una visita a aquest centre, acompanyats de representants de Podem Asturies que tenien interès per conèixer la situació dels barracons educatius a la Comunitat Valenciana.

  Aquesta formació ha incidit que al gener de 2016 es va presentar el Mapa d'Infraestructures Educatives, amb el qual el Consell es marcava com a objectiu eliminar durant aquesta legislatura els barracons escolars i construir 124 centres educatius nous.

  Segons dades de la Conselleria d'Educació, dels 1.391 centres educatius públics --1.004 escoles d'Infantil i Primària, 29 centres d'Educació especial i 358 IES-- 703 necessiten d'algun tipus d'actuació en infraestructures el que equival al 50 per cent dels centres i un total aproximat de 270.000 alumnes afectats.

  Podem ha recordat que el full de ruta de la reconstrucció de les infraestructures escolars entre 2016 i 2019 hauria de suposar l'eliminació total de barracons i la construcció de 124 escoles i instituts nous.
  No obstant açò, ha lamentat exemples com el Ciutat de Cremona o el Col·legi 103 de València, que arrosseguen fins a un any de demora en les dates previstes per a licitació i execució de les obres i ha alertat que amb els terminis mitjans d'execució reals previsibles no estaran conclosos ni utilitzables abans del curs 2020-2021.

  Així mateix, ha criticat que la conselleria d'Educació està optant en ocasions per fer reparacions en els barracons en lloc de construir noves instal·lacions, i en aquest sentit ha citat casos com l'alacantí la Canyada de Fenollar; el CEIP Gran Alacant de Santa Pola o el futur Col·legi Jaime I, de Vinaròs, que sembla que continuarà en barracons fins a 2020.

  Pujar