elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pilar Latorre és elegida nova jutgesa de pau d'Alaquàs

Pilar Latorre és elegida nova jutgesa de pau d'Alaquàs
  • L’Alcalde d’Alaquàs ha agraït la participació de totes les persones presentades al procés així com el treball realitzat per l’anterior Jutgessa de Pau, Carmen Torralba

  • Ha destacat també la voluntat de tots els grups municipals per arribar a aquest acord unànim

Pilar Latorre Morant ha sigut elegida per unanimitat pel Ple de la Corporació Municipal com a nova Jutgessa de Pau d’Alaquàs. “Assumisc amb molta il·lusió aquest càrrec amb la intenció de posar en valor la importància de la mediació. Per a mi és fonamental conversar amb la ciutadania quan hi ha un conflicte així com prendre contacte amb instituts i asssociacions per tal de fomentar una cultura de la mediació”, ha destacat la mestra jubilada.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, ha destacat per la seua banda la trajectòria de Pilar Latorre i la seua capacitació per al càrrec que desenvoluparà i ha fet un agraïment públic també a l’anterior Jutgessa de Pau, Mª Carmen Torralba Izquierdo per la seua dedicació des de l’any 2012. El primer edil ha agraït també a les 16 persones presentades al procés la seua participació i Compromís i ha destacat que ha la dificultat en la decisió per l’alt nivell de les persones interessades. Ha volgut també destacar la voluntat de totes els grups municipals per arribar a aquest acord unànim.

Pilar Latorre té 73 anys i ha exercit durant 33 anys com a mestra de lengua castellana, valenciana i francesa al col·legi públic Bonavista. Destaca durant tota la seua etapa de docent la seua experiència en funcions de coordinación, mediació, intervenció i intenció formativa, assumint en el mateix centre els càrrecs de tutora, cap de departament i representant en el Consell Escolar. Es va formar en diverses disciplines complementàries de l’educació com la resolució pacífica de conflictes en l’aula i compta també amb una gran capacitat i competencia en les relacions personals i interpersonals en l’àmbit ciutadà gràcies a la seua participación activa en els diversos Fòrums d’Alaquàs.

Activista cultural, Pilar està lligada a una gran quanitat de moviments associatius. Pertany al col·lectiu Alaquàs Debat, és voluntària del projecte Cor de Vila, és una de les protagonistas de l’Associació de Poetes i Poetesses d’Alaquàs. Actualment és alumna del Centre Públic de Formació de Persones Adultes Enric Valor d’Alaquàs així com de la Universitat Popular d’Alaquàs UnPàs.

Pujar