elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari

Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari
  MÉS FOTOS
  Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari - (foto 2)
  Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari - (foto 3)
  Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari - (foto 4)
  Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari - (foto 5)
  Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari - (foto 6)
  Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari - (foto 7)
  Els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs celebren el seu 40 aniversari - (foto 8)

  El cap de setmana vivíem al Castell d’Alaquàs una autèntica recreació històrica del segle XIII amb la celebració de les V Jornades Culturals promogudes per la mancomunitat Festera de Moros i Cristians MAFEMIC. Cita amb la que celebraven també el 40 aniversari dels Moros i Cristians Perolers d'Alaquàs.

  Durant dues jornades aquest col·lectiu oferia una agenda carregada de propostes.  Dissabte 9 de febrer, amb la celebració de la 5a Assemblea General de MAFEMiC es donaven per inaugurades aquestes jornades culturals que comptaren amb una interessant exposició en commemoració del l’aniversari d'Associació de Moros i Cristians Perolers. No va faltar la visita guiada pel Castell, les xarrades on es va parlar de “Les aventures i desventures d’aquesta festa” i el menjar de germanor. 

  Diumenge 10 de febrer al Castell continuava l’activitat amb noves xarrades sobre els “Principis, evolució i trajectòria dels boatos” o la “Recreació de la vida quotidiana en els anys de la reconquesta” a càrrec de la Associació Cultural Pla de Quart.

  Jornades que s’afegien a la Celebració del centenari de la declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic i que mantenen, un any més la seua essència: donar a conéixer els aspectes més destacables de la Festa de Moros i Cristians a tota la societat valenciana.

  Pujar