elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marta Legidos Marcos i Nerea Zafra Martínez cantaran enguany el tradicional Cant de la Carxofa

Marta Legidos Marcos i Nerea Zafra Martínez cantaran enguany el tradicional Cant de la Carxofa
  MÉS FOTOS
  Marta Legidos Marcos i Nerea Zafra Martínez cantaran enguany el tradicional Cant de la Carxofa - (foto 2)

  Marta Legidos Marcos i Nerea Zafra Martínez seran enguany les xiquetes que interpretaran el Cant de la Carxofa en honor a la Mare de Déu de l'Olivar i al Crist de la Bona Mort. Així es va decidir ahir dijous 31 d'agost en la tradicional Prova de Veu de l'Àngel que se celebra cada any al Castell d'Alaquàs, un acte obert que convida als veïns i veïnes a triar, amb les seues votacions personals, la veu que escoltaran en aquest cant els propers dies 8 i 9 de setmbre.

  L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i els representants els col·lectius organitzadors, la Unió Musical d'Alaquàs, l'Associació Cultural la Carxofa, la Confraria de la Mare de Déu de l'Olivar i els Clavaris del Crist de la Bona Mort 2017, van presenciar l'acte junt als més de 700 veïns i veïnes que participaren de manera activa.

  En l'acte es va posar de relleu el treball que s'està realitzant perquè "la Carxofa, considerada com a Festa d'Interès Turístic Provincial, siga declarada Bé d'Interès Cultural Immaterial i Bé de Rellevància local", va explicar Francesc Pons, en representació de l'Associació Cultural La Carxofa. Per la seua banda, Eleuterio Fernández, president de la Unió Musical d'Alaquàs va destacar també "la intensificació que s'ha realitzat a les escoles per a la promoció del cant i l'obertura de procés de preselecció tècnica per fer més partícip l'acte".

  Per a l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, "el Cant de Carxofa és la millor senya d'identitat que tenim a Alaquàs i per això hem de continuar perseverant i treballant perquè la Carxofa siga declarada Bé d'Interés Cultural. Tenim un gran patrimoni cultural i per això hem d'agrair a totes les persones que estan treballant per fer-lo possible el seu esforç."

  El Cant de la Carxofa, considerat com a Festa d'Interès Públic de la Província de València, és un tret que defineix i diferencia la cultura d'Alaquàs. Per això, és una de les tradicions més emotives per als seus veïns, els quals esperen impacients la seua arribada durant l'any. La peça que cantaran els xiquets i xiquetes els dies 8 i 9 és una composició musical del segle XVII que solament perviu a municipis de l'àrea metropolitana com Alaquàs.
  Enguany han estat 15 els xiquets i xiquetes d'Alaquàs que s'han presentat i finalment l'elecció es va haver de fer entre sis finalistes. Mesos abans d'aquest gran dia es va realitzar una convocatòria que es va fer arribar a totes les escoles del municipi. Així, els professors de música, que van ser felicitats durant l'esdeveniment i van rebre un obsequi, van difondre aquesta oportunitat i, més tard, van ajudar als alumnes interessats a inscriure's en la Unió Musical d'Alaquàs.

  Una vegada inscrits, la preparadora Rut García Martínez, el treball de la qual també es va destacar al llarg de la cerimònia i també va rebre un obsequi, els prepara per a cantar la tradicional peça.
  Va destacar també en l'acte la tasca realitzada per Miguel Ángel Lino, director de la Jove Orquestra de la Unió Musical d'Alaquàs per l'acompanyament musical i es va reconèixer també els membres del tribunal que han dut a terme la preselecció tècnica: Rafael Sánchez Mombiedro y Maria Tamarit.

  Pujar