16 d’octubre de 2019 16/10/19

L´alumnat de l´IES Faustí barberà, protagonista al tradicional mercat solidari

L´alumnat de l´IES Faustí barberà, protagonista al tradicional mercat solidari - (foto 1)
MÉS FOTOS
L´alumnat de l´IES Faustí barberà, protagonista al tradicional mercat solidari - (foto 2)
L´alumnat de l´IES Faustí barberà, protagonista al tradicional mercat solidari - (foto 3)
L´alumnat de l´IES Faustí barberà, protagonista al tradicional mercat solidari - (foto 4)

A l’Institut d’Educació Secundària Faustí Barberà d’Alaquàs s’ha celebrat aquest matí el tradicional mercat solidari. Es tracta d’una iniciativa que queda emmarcada dins de la sisena edició dels Jornades d’Acció Solidària que any rere any celebra el centre.

Enguany la recaptació de fons anirà destinada al projecte solidari triat per l’alumnat, l'ONG ‘Dones en zones de conflicte’; organisme que lluita per l'eliminació de les bretxes de desigualtat de gènere, a més de denunciar la situació que pateixen les dones en Palestina, Sàhara o Colòmbia, entre altres escenaris.

Per a posar en marxa la nova edició del mercat solidari, l’alumnat de primer de batxillerat i de 4º de l'ESO d'Economia, coordinats amb la cooperativa Joventut Solidària ha dividit el treball en seccions. En aquest particular mercat hem pogut veure diversos espais per a la venda de decoració, joguets, infantil, llibreria, bijuteria, a més del punt de venda de gofres, rifes i jocs de sensibilització que simbolitzen el viatge de les persones migrants i refugiats cap a Europa.

L'activitat ha estat supervisada pels i les coordinadores de secció, que de forma autònoma han vetlat pel correcte funcionament del mercat. Un projecte solidari que ha sigut possible, un any més, gràcies al treball de l'alumnat que ha demostrat la seua capacitat d'organització durant tot el desenvolupament de l'esdeveniment.

La iniciativa ha suposat a més un contacte directe amb els comerços del municipi que han col·laborat amb la donació de productes per a la seua posterior venda, igual que ho han fet les famílies que amb les seues donacions s’han sumat a aquesta iniciativa.

L'objectiu principal de la jornada és la sensibilització i conscienciació de l'alumnat de la problemàtica en temes de solidaritat i d'igualtat, sobretot seguint una línia marcada pel Centre en totes els seues edicions, amb una perspectiva de gènere.

En edicions anteriors, des de l’Institut s'ha treballat amb una ONG del Sàhara, amb escoles solidàries de Guatemala o amb camps de refugiats sirians a Grècia, concretament en materia de comerç just i de consum responsable.

ocultar
L´alumnat de l´IES Faustí barberà, protagonista al tradicional mercat solidari
Pujar