23 d’octubre de 2020 23/10/20

L´alumnat dels instituts d´Alaquàs protagonitza el Fòrum Juvenil celebrat al Saló de Plens de l´Ajuntament

L´alumnat dels instituts d´Alaquàs protagonitza el Fòrum Juvenil celebrat al Saló de Plens de l´Ajuntament - (foto 1)
  • Per segon any consecutiu s’ha celebrat el Forum Jove Alaquàs 2019, una iniciativa de participació per fomentar espais de trobada i debat i fer als i les joves partícips en la presa de decisions que es duen a terme en el nostre municipi

MÉS FOTOS
L´alumnat dels instituts d´Alaquàs protagonitza el Fòrum Juvenil celebrat al Saló de Plens de l´Ajuntament - (foto 2)
L´alumnat dels instituts d´Alaquàs protagonitza el Fòrum Juvenil celebrat al Saló de Plens de l´Ajuntament - (foto 3)

Durant dues jornades consecutives, 14 i 15 de novembre, es va celebrar al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alaquàs una nova edició del Fòrum Jove Alaquàs 2019. Una iniciativa de l’Ajuntament del municipi duta a terme mitjançant el seu departament de Joventut i de Participació Ciutadana per garantir la participació dels i les adolescents de forma real, propiciant els mecanismes i fomentant una major implicació en la realitat del seu poble.

L’Alumnat dels Centres d'Educació Secundària del municipi van ser els  protagonistes del Fòrum. També van participar els i les alumnes del Centre Municipal de Formació Francesc Ferrer Martí i l’Escola d’Adults d’Alaquàs Enric Valor. Prèviament l’alumnat havia treballat en l'aula cadascuna de les qüestions per pode3r després fer preguntes relacionades amb la realitat d’Alaquàs i els drets internacionals de la infància: l’educació, l’oci, la igualtat, la participació  i la llibertat d’ expressió, entre altres. Per escoltar-los i donar resposta a les seues preguntes els esperava al Saló de Plens l’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura, el regidor de Joventut Javier Antúnez, el regidor de Cultura Fran Evangelista, la regidora de Comerç Sandra Conde, la regidora de Participació Ciutadana Elena Solís, el regidor d’Urbanisme Jaime Marqués i el regidor de Falles, Alex Ramos.

El Fòrum Juvenil s’ha convertit en una iniciativa de participació per donar veu als joves, escoltant les seues inquietuds i necessitats, promovent estructures de participació juvenil i valorant el seu dret a opinar i ser escoltats. Un punt de trobada on poder intercanviar idees i experiències i debatre sobre els assumptes d’interés.  

Per a les properes setmanes està prevista una nova edició del Forum, en aquesta ocasió estarà destinada a l’alumnat de quart de primària.

Pujar