elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alaquàs millorarà l’accessibilitat en el creuament del carrer València amb Ramón y Cajal i Pare Guillem

  • Les obres s’iniciaran el proper dilluns 23 de novembre i la duració prevista és de cinc setmanes

L’Ajuntament d’Alaquàs iniciarà el proper dilluns 23 de novembre les obres de millora de l’accessibilitat en el creuament del carrer València amb Ramón y Cajal i Pare Guillem. Es tracta d’un compromís assumit amb les veïnes i els veïns que té per objectiu augmentar la seguretat vial i afavorir la mobilitat de les persones, i fer d’aquesta zona un lloc més segur des del punt de vista de la mobilitat.

La intervenció compta amb un pressupost total de 17.332 euros, que seran íntegrament assumits per l’Ajuntament d’Alaquàs, i està previst que finalitze en aproximadament cinc setmanes. Els treballs consisteixen principalment en l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la reordenació dels accessos a l’aparcament, per tal de donar resposta així a les demandes ciutadanes i a les necessitats actuals.

Les obres contemplen, en primer lloc, el desplaçament del pas de vianants del carrer València per tal d’allunyar-lo del creuament i la seua substitució per dos guals amb pas restingit als vehicles a motor. Pel que fa al pas existent al carrer Ramón y Cajal, la idea és crear un pas elevat per a vianants en el seu lloc. En aquest mateix punt està previst també crear un nou embornal i substituir els dos existents.

Per tal de millorar la mobilitat, està previst eixamplar la vorera del carrer Pare Guillem en el tram que ocupen els números 18 a 21, i eliminar així dues places d’aparcament en línea així com l’aparcament en línea de la vorera d’enfront. A més, s’eixamplarà també la vorera perpendicular al carrer Pare Guillem i s’eliminarà una plaça d’aparcament en bateria.

Pel que fa a la zona d’aparcament públic existent, l’objectiu de l’Ajuntament és redistribuir les places i canviar l’accés per tal de facilitar la mobilitat en la zona i augmentar el nombre de places disponibles.

L’Ajuntament d’Alaquàs col·locarà cartells informatius en l’àmbit municipal de l’obra per tal d’informar a totes les veïnes i veïns sobre l’actuació. Des del Consistori es vol agrair públicament l’esforç realitzat pel veïnat d’aquesta zona i s’incideix en què s’intentarà minimitzar al màxim les molèsties que puguen sorgir.   

Pujar