elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament adjudica 148 parcel·les de la Xarxa d’Horts Urbans

L’Ajuntament adjudica 148 parcel·les de la Xarxa d’Horts Urbans

    L'Ajuntament d'Alaquàs va celebrar ahir dilluns 14 de novembre el sorteig públic per a la concessió de 146 parcel·les de la Xarxa d'Horts Urbans. Aquesta convocatòria es va obrir el passat 15 de setembre per tal de renovar, tal i com estableixen les bases, l'adjudicació dels horts per a 4 anys més i donar la participació a nous veïns o veïnes interessats. L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i la Regidora de Medi Ambient, Diana Muñoz, van estar presents en l'acte.

    A través d'aquest sorteig s'han adjudicat autoritzacions d'ús per al cultiu de les Fases I (L'Hortet de Ramon) i III (L'Hortet dels Rioja) de la Xarxa d'Horts Urbans d'Alaquàs. El resultat del sorteig es pot consultar al següent enllaç http://www.alaquas.org/documento.asp?id_do=15837&i=0.

    De les 148 parcel·les, es destinaran 60 places a persones en situació de desocupació, altres 62 a jubilats i jubilades i les 26 restants aniran dirigides a la resta del públic en general.

    La Xarxa d'Horts Urbans d'Alaquàs es va crear amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana i el desenvolupament sostenible, l'educació ambiental, la recuperació de l'agricultura tradicional i ecològica, a més de promoure les relacions i l'intercanvi intergeneracional. Un total de 18.000 metres quadrats per a l'hort i més de 150 parcel·les formen la Xarxa d'Horts Urbans, un compromís de l'Ajuntament d'Alaquàs per a aquesta legislatura. La seua dotació va estar fruït d'un acord entre l'Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d'Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d'aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l'educació ambiental i la recuperació de l'agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l'intercanvi generacional.

    Pujar