6 d’agost de 2020 6/8/20

L’Ajuntament adjudica 148 parcel·les de la Xarxa d’Horts Urbans

L’Ajuntament adjudica 148 parcel·les de la Xarxa d’Horts Urbans - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Alaquàs va celebrar ahir dilluns 14 de novembre el sorteig públic per a la concessió de 146 parcel·les de la Xarxa d'Horts Urbans. Aquesta convocatòria es va obrir el passat 15 de setembre per tal de renovar, tal i com estableixen les bases, l'adjudicació dels horts per a 4 anys més i donar la participació a nous veïns o veïnes interessats. L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i la Regidora de Medi Ambient, Diana Muñoz, van estar presents en l'acte.

    A través d'aquest sorteig s'han adjudicat autoritzacions d'ús per al cultiu de les Fases I (L'Hortet de Ramon) i III (L'Hortet dels Rioja) de la Xarxa d'Horts Urbans d'Alaquàs. El resultat del sorteig es pot consultar al següent enllaç http://www.alaquas.org/documento.asp?id_do=15837&i=0.

    De les 148 parcel·les, es destinaran 60 places a persones en situació de desocupació, altres 62 a jubilats i jubilades i les 26 restants aniran dirigides a la resta del públic en general.

    La Xarxa d'Horts Urbans d'Alaquàs es va crear amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana i el desenvolupament sostenible, l'educació ambiental, la recuperació de l'agricultura tradicional i ecològica, a més de promoure les relacions i l'intercanvi intergeneracional. Un total de 18.000 metres quadrats per a l'hort i més de 150 parcel·les formen la Xarxa d'Horts Urbans, un compromís de l'Ajuntament d'Alaquàs per a aquesta legislatura. La seua dotació va estar fruït d'un acord entre l'Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d'Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d'aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l'educació ambiental i la recuperació de l'agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l'intercanvi generacional.

    Pujar