elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Set joves d'Alaquàs participen en la trobada d'estiu de corresponsals juvenils

Set joves d'Alaquàs participen en la trobada d'estiu de corresponsals juvenils
  • La trobada, organitzada pel Consorci Xarxa Joves.net, es va desenvolupar els dies 7 i 8 de juliol al campament juvenil Jaume I d’Alcossebre i en ella es van respectar totes les mesures de seguretat sanitàries

MÉS FOTOS
Set joves d'Alaquàs participen en la trobada d'estiu de corresponsals juvenils - (foto 2)
Set joves d'Alaquàs participen en la trobada d'estiu de corresponsals juvenils - (foto 3)

Set joves d’Alaquàs van participar els passats dies 7 I 8 de juliol en la Trobada d’estiu de Corresponsals Juvenils celebrada al campament juvenil Jaume I d’Alcossebre en què es donaren cita un total de 50 joves de 9 municipis membres del Consorci Xarxa JOVES.net. L’objectiu d’aquesta trobada és posar en comú els seus projectes, formar-se i sobretot crear un espai lúdic i saludable entre joves.

La trobada es va desenvolupar seguint totes les mesures de seguretat necessàries per a fer front a la lluita contra el Covid-19 de manera que les activitats van ser adaptades per tal de garantir la seguretat.

La temàtica de l’encontre va ser la importància de la convivència amb el medi natural que ens envolta tot i respectant l’hàbitat marí i per aquest motiu tota la programació va estar relacionada amb aquest tema. Les persones joves van poder gaudir d’activitats com pàdel surf o altres jocs de mar i van participar també en activitats de conscienciació mediambiental gràcies a la participació de l’ONGD Xaloc Mar, una associació implicada en la conservació de l’entorn marí que té com a principals línies d’actuació la divulgació, conscienciació i investigació marina centrades en els cetacis i les tortugues marines del Mediterrani. De la mà d’aquesta associació van participar també en una recollida selectiva de residus a la mar, que els va acostar a la diversitat marina de les nostres costes.

La trajectòria del projecte de Corresponsals a la Xarxa JOVES.net, iniciada l’any 2010, ha estat marcada per crear espais de trobada entre joves que participen en projectes d’oci educatiu als seus municipis. Aquestes trobades combinen moments de formació, participació, diversió i intercanvi d’idees i projectes, que posen el valor el treball dels i les joves en els seus entorns més propers.  Aquesta tasca adquireix una dimensió superior a través de les trobades, pel fet que formen part d’una xarxa.

Aquesta trajectòria es va veure trencada a causa de la situació sanitària viscuda i per això la Xarxa JOVES.net es va haver d’adaptar creant espais de trobada virtuals. El 25 d’abril es va celebrar la Trobada Online de Corresponsals on van participar més de 100 joves.

La realitat sanitària ha permès que els i les joves voluntàries donen una lliçó de responsabilitat, mostrant una imatge totalment diferent de la que ens arriba habitualment de les persones joves. Han complit perfectament amb totes les normes necessàries per a poder disfrutar d’un oci saludable i segur.

Pujar