24 de novembre de 2020 24/11/20

Fernández Bielsa anomenat membre del Comité d’Honor del Centenari del Castell d’Alaquàs

Fernández Bielsa anomenat membre del Comité d’Honor del Centenari del Castell d’Alaquàs - (foto 1)

    La Mancomunitat de l'Horta Sud dona suport al consistori d'Alaquàs en tots els actes previs i en el programa elaborat amb motiu de la commemoració del centenari de la declaració del Castell d'Alaquàs com a Monument Històric i Artístic Nacional. I com a mostra d'açò, el president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, forma part del Comité d'Honor Institucional del centenari. Integren aquest comité, a més, el President del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy; el Ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez De Vigo; el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà i el Presidente de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

    Des del 21 d'abril de 2018 fins a febrer de 2019 l'Ajuntament d'Alaquàs, que presideix Elvira García Campos, té previst organitzar un conjunt d'accions per celebrar aquesta efemèride. García, que és a més la presidenta de la Comissió de Cultura de la Mancomunitat Horta Sud, vol fer partícep d'aquesta històrica celebració a tota l'Horta Sud. Una efemèride fonamental en la història del municipi.

    El Castell d'Alaquàs és un monument que reflecteix els últims 500 anys de la història del municipi i està considerat com un dels principals edificis renaixentistes de l'arquitectura civil que encara es conserven a la Comunitat Valenciana. 

    Al mateix temps, el consistori d'Alaquàs ha creat una comissió assessora integrada per les principals entitats culturals i patrimonials de la localitat per treballar conjuntament en els actes de l'aniversari.

    Pujar